Ugye te is megőrülsz az apró ropogós csirkefalatkákért? Itt egy gyors recept, ha átjönnek a haverok meccset nézni, vagy a csajok beszélgetni. És nem is kell elmenned a legközelebbi M*kibe, hogy hozzájuss ezekhez az aranybarna ropogós nuggetsekhez. Ha kész, dobd fel több féle mártogatóssal, szósszal, amit a következő videóinkban elleshetsz, ígérem azok sem lesznek bonyolultak!

Elkészítési idő: 20 perc
A csirke nuggets recept hozzávalói 4 főre:

A csirkemellet apró falatkákra vágd fel. Egy tálba borítsd bele a joghurtot. 4 gerezd fokhagymát fokhagymanyomóval zúzd össze, és dobd hozzá a joghurthoz. Ízlés szerint sózd és borsozd, majd, hogy kicsit csípős, pikáns legyen, egy teáskanál füstölt Cayenne örleményt tegyél a páchoz. A feldarabolt csirkemellet dobd bele a joghurtos pácba, és jól keverd el, hogy mindenhol érje a cucc. Amíg előkészülsz panírozáshoz, hagyd hogy a csirke átvegye a fokhagymás chilis joghurt ízét, pár percre tedd be a hűtőbe. Négy kis tálba külön lisztet, zsemle morzsát, 2 felvert tojást, valamit corn flakest teszünk. És kezdhetjük is a bundázást. A ropogós bunda titka a következő, jól figyelj! A csirkét megforgatjuk a lisztben, aztán belemártjuk a tojásba, ezután megforgatjuk a zsemle morzsában, vissza a tojásba, és végül meghempergetjük a corn flakesbe! Még egy tipp! Ha azt akarod tutira rajta maradjon a panír hagyjd, néhány percig, hogy a tojást felszívja a corn flakes, akkor tutifix hogy rajta marad a roppanós bunda! Nos a panírozás után nincs más hátra mit forró olajban aranybarnára sütni a falatkákat. Ha kész, halmozd egy nagy tálba és szószokkal, mártogatóssal tálald! És már kész is! Jó étvágyat!

Csirke nuggets recept: Molnár Szandra Luca
Chili szósz receptek: Youtube

Texas Ranger BBQ csirkeszárny recept

Texas Ranger BBQ csirkeszárny recept

Ti küldtétek sorozat, első rész! Ha neked is vannak pikáns receptjeid, menő fotóid, amiket szívesen megosztanál több ezer kapszaicinfüggővel, akkor nosza! Várjuk saját kreálmányaitokat részletes recept leírással és elkészítéssel, képekkel! Dobd át az Instagram neved...

bővebben
Chilis avokádókrém recept | Farkas-Halázs Évi

Chilis avokádókrém recept | Farkas-Halázs Évi

Chilis avokádókrém? Persze. A mexikói konyha jellegzetes mártogatós étele a guacamole. Manapság már nagyon sokféleképpen variálható, rengeteg változata van, én most megmutatom azt, hogy mi hogy készítjük. Nagyon szeretjük reggelire pirítóssal, vagy nagyon népszerű...

bővebben
Tarja steak, mustáros dresszinggel | Grill percek

Tarja steak, mustáros dresszinggel | Grill percek

Ez a tarja steak recept egy könnyű tavaszi grillvacsorához készült el. Amiben kellemes ízek és a finom füstösség találkozik a saláta frissességével és a zöldségek roppanósságával. Kamadó kerámia sütőben, 220-250 celsius fokos rácshőmérsékleten, direkt és indirekt...

bővebben

Ne maradj le!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy emailben értesülj a legújabb termékekről és legfrissebb akciókról!

hungarian-chili-farmer-hot-chili-box

Pin It on Pinterest

Share This