Barion Pixel
0

Jalapeno Poppers recept

Jalapeno Poppers
Picture of Bogár Márk
Bogár Márk
Facebook
Pinterest
Email

A Sárréti ChiliFarm és a Whirlpool Magyarország bemutatja:

Az első recept nem más, mint a farmra látogatók és a család nagy kedvence, a szezonális, az utánozhatatlan, a megunhatatlan Jalapeno Poppers. Kellemesen csípős, ropogós harapnivaló a kezdő és haladó chili fogyasztók számára. 

A recept elkészítéséhez a Whirlpool indukciós technológiával felszerelt főzőlapját használtuk, amellyel nemcsak gyorsabban tudjuk elkészíteni az ételeket, de akár energiát is spórolhatunk. A főzőlap kezelése, beállítása roppant egyszerű volt számunkra, így nem volt akadálya, hogy az olaj gyönyörűen sercegjen a már bebundázott Jalapeno chilik alatt.

Hozzávalók:

  • Jalapeno chili 
  • 100g Cheddar sajt
  • 200g Krémsajt
  • Só 
  • Bors 
  • Panko morzsa 
  • Kenyérmorzsa 
  • 3db Tojás 
  • Liszt 
  • Olaj 

Jalapeno Poppers elkészítése:

A paprikát csumájánál levágjuk, úgy hogy szépen ki tudjuk szedni a magokat. Ha ezzel készen vagyunk, a krémsajthoz keverjük a reszelt cheddar sajtot, sót és borsot.

Egy kanál segítségével megtöltjük a paprikát. Majd ráhelyezzük a paprika kalapját, és fogpiszkálóval, vagy hústűvel két oldalról átlósan megtűzzük, ügyelve hogy ne maradjon rés.

A panírozáshoz lisztet, a két felvert tojást, és panko morzsát teszünk külön tálkákba. A megtűzdelt jalapenokat először lisztbe forgatjuk, majd tojásba mártjuk, aztán panko morzsába hempergetjük, vissza a tojásba és végül újra a panko morzsába forgatjuk.

Olajat hevítünk, belehelyezzük a bundázott jalapenokat, és aranybarnára sütjük. Kész is a Poppers, jó étvágyat és tartalmas beszélgetést kívánunk az ételhez.

Főzőlap: https://bit.ly/indukciosfozolap

Mit kell tudni a Jalapeno chiliről?

A Jalapeno chili a Solanaceae család tagja, és Mexikóban őshonos. Ez az apró paprika közepesen erős ízzel rendelkezik, és nagyon sokféle ételben felhasználható.  A Jalapeno chili paprika alakja ovális és tompa végű, mérete általában 5-7 cm hosszú és 2-3 cm széles. Az éretlen paprikák zöld színűek, és ahogy érnek, a színük sötétebb zöldre vagy pirosra változik. A paprikák héja kemény és fényes.

A Jalapeno chili közepes erősségű csípős ízének köszönhetően sokféle ételben felhasználható. Gyakran használják pizzákon, hamburgeren, hotdogon és más grill ételeken, de készülhet belőle szósz, salsa, guacamole vagy akár chilipor is. A Jalapeno paprika nagyon népszerű az egész világon, és az egyik leggyakrabban használt paprikafajta.

A Jalapeno chili paprika egészséges élelmiszer, mivel gazdag vitaminokban és antioxidánsokban. A paprika C-vitamint, B6-vitamint, A-vitamint, káliumot és rostot tartalmaz. A C-vitamin és az antioxidánsok hozzájárulnak az immunrendszer erősítéséhez és a sejtek védelméhez. A kálium szerepet játszik a vérnyomás szabályozásában, míg a rost segíti az emésztést és a teltségérzetet.

Az egyik legnépszerűbb étele, amelyben a Jalapeno chili paprikát felhasználják, a jalapeno poppers. Ez az étel gyakran előételként szolgál, és egyszerűen elkészíthető. A jalapeno paprikákat félbe vágjuk, eltávolítjuk a magokat és a belső részeket, majd a krémsajttal és reszelt sajttal töltjük meg. Az egészet becsomagoljuk baconbe, és sütőben megsütjük. Az így elkészült jalapeno poppers kicsit csípős, de krémes és finom.

Jalapeno Poppers félbevágva

Jalapeno chili fajták

Early Jalapeno:

Ez a fajta kisebb, mint a hagyományos Jalapeno paprika, és korábban érik, így hamarabb lehet szüretelni. Az Early Jalapeno paprikák zöldek vagy pirosak lehetnek, és közepesen erősek.

Purple Jalapeno:

Ahogy a neve is sugallja, ez a fajta lila színű, bár a szín változhat sötétpirosra is. Az íze közepesen csípős, és a hagyományos Jalapeno méretű.

Craig’s Grande Jalapeno:

Ez a fajta a hagyományos Jalapeno-nál nagyobb és hosszabb, de ugyanolyan erősségű. A paprikák közepes méretűek lehetnek, és a hagyományos zöld vagy piros színben kaphatóak.

Mucho Nacho Jalapeno:

Mucho Nacho Jalapeno: Ez a fajta nagyobb és vastagabb paprikákat hoz, mint a hagyományos Jalapeno. Az íze közepesen erős, és a paprikák zöldek vagy pirosak lehetnek.

TAM Jalapeno: 

TAM Jalapeno: Ez a fajta a Texas A&M Egyetemen nemesített Jalapeno paprika. Az íze közepesen csípős, és a paprikák közepes méretűek lehetnek. A TAM Jalapeno paprikák általában zöldek vagy pirosak.

Ezek csak néhány példa a különböző Jalapeno chili fajtákra, de számos további fajta is létezik. A fajták közötti különbségek miatt az ízük, méretük és csípősségük is eltérő lehet, így érdemes kísérletezni a különböző fajtákkal, hogy megtaláljuk a kedvencünket.

Megkívántál egy kis csípőset? 

Ha már itt tartasz az olvasásban, mostanra biztosan összefutott a nyál a szádban, és harapnál valami tüzeset. A Sárréti ChiliFarm webshopjában egészen biztosan megtalálod azokat a termékeket, amelyek garantáltan megmunkálják a nyelőcsövedet. Savanyúság, snack, őrlemény, szósz és krémek kezdő és haladó szinten. Ha pedig kíváncsi vagy, hogyan termelünk mi, gyere, látogass el hozzánk a fóliasátrak alá! Ha elég vakmerő vagy, még a Carolina Reaperünket is megkóstolhatod, csak kérünk, ne fakadj sírva, elég ha mi könnyezünk folyton. 

Szponzorált tartalom!

Megosztás:
Facebook
Pinterest
Email

Neked ajánlott