Nosalty: #HÁZICSEMEGE: Sárréti Chilifarm
A Sárréti Chilifarmot Bogár Sándor és felesége, Bogárné Rábai Edit alapították 2012-ben, néhány éve pedig fiuk, Márk is csatlakozott a vállalkozáshoz, aki huszonéves lendületével az Instagramon népszerűsíti a családi üzletet, és nyújt bepillantást a chilitermesztés kulisszatitkaiba. A saját termesztésű chiliből aztán chiliszószokat, paprikakrémeket, őrleményeket, chilis desszerteket és savanyúságot kínálnak azoknak, akik nem félnek az erős ízektől. Céljuk, hogy a lehető legmagasabb minőséget képviseljék a piacon, ezáltal pedig minél több emberhez elérjen ez a különleges fűszer.
A chilipaprikát sokféleségének, különböző színeinek, különleges aromáinak, egyedi ízvilágának köszönhetően számtalan módon fel lehet használni az ételkészítés során. A Sárréti Chilifarm termékei csípősségüket tekintve széles skálán mozognak, hogy mindenki megtalálhassa a neki megfelelőt, amit még a szájpadlás is képes elviselni. Ezt a weboldalukon egytől-ötig terjedő skálán kis lángokkal jelzik.
A minőség mellett az ötletes névadás is nagy erőssége a márkának. A Carolina Reaper chilikrém például a Csak Norris nevet viseli, és a felirat tanulsága szerint ez a palackozott pörgőrúgás. Chiliszószaik az Erős 2/3, Dzsedi tej, Gasztro mókus és Torminátor neveket viselik többek között, és a chili mellett mindegyiket valamilyen különleges hozzávalóval dobják fel. Az Erős 2/3 például egy narancsos szósz, a Gasztro mókus meggyes-rumos, a Filthy Kiss pedig még egy kis fokhagymával is megbolondítja az összhatást. De az édesszájúakra is gondoltak, és a chilis csoki helyett ők csokis chilit kínálnak, vagyis csokibevonóval ellátott szárított chilit küldenek neked üvegbe zárva, Csokiller fedőnéven.