Barion Pixel
0

Hortobágyi húsos derelye

Picture of Bogár Márk
Bogár Márk
Hortobágyi húsos derelye tálalva

A Sárréti ChiliFarm és a Whirlpool Magyarország bemutatja: Ezúttal a hagyományos magyar klasszikusok közé tartozó derelyét gondoltuk újra és töltöttük meg csábítóan csípős, csirkehúsos töltelékkel. A tésztája kellően puha, szaftos tölteléke ízekben gazdag, a tejfölös pörköltalap pedig megkoronázza a hortobágyi húsos derelye összhatását.

A Whirlpool indukciós főzőlapjának Booster funkciójával a méretes burgonyák pillanatok alatt puhára főttek, a FlexiCook funkciónak köszönhetően pedig a legnagyobb serpenyőnk is kényelmesen elfért a 2 összevont, azonos hőmérsékletű főzőzónán.

Hozzávalók:

Tészta:

  • 25 dkg burgonya
  • Liszt
  • 1 db tojás

Töltelék:

  • 500 g csirkemell vagy csirkecomb
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 3 ek fűszerpaprika őrlemény
  • Bors
  • Kakukkfű
  • 2 db nagy, érett paradicsom
  • 2 db paprika
  • 140 g tejföl
  • Étolaj

Elkészítés:

A krumplit sós vízben feltesszük főni, ez lesz a tésztánk alapja. Eközben megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd lehúzzuk a tűzről és pirospaprikát szórunk rá.

Rádobjuk a feldarabolt paradicsomot és paprikát és addig főzzük, amíg levet enged. Beletesszük a csirkemellet vagy combot, fűszerezzük és egy kis víz hozzáadásával hagyjuk megpuhulni.

A főtt krumplit krumplinyomón átnyomjuk és hűlni hagyjuk. A liszttel, tojással és sóval egynemű tésztává gyúrjuk. Majd tegyük be a hűtőbe pihenni, ezt a lépést ne hagyjuk ki!

Ha átfőtt a csirkehús, egy kis szafttal együtt aprítsuk fel. A pörköltalapot tejföllel és kis keményítővel összekeverjük, botmixerrel krémesítjük, majd a főzőlapon még egyet forralunk rajta.

A tésztát kivesszük a hűtőből, lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, és formára vágjuk.

A kis tésztalapok közé a húsos krémből kiskanállal teszünk egy picit, majd villával lenyomkodjuk a széleit. A kész batyukat forró sós vízben kifőzzük és leszűrjük. Az elkészült derelyéket a szósszal és tejföllel tálaljuk.

https://youtu.be/fmM7UbvAKY0

A hortobágyi húsos derelye mellé bátran ajánljuk haladó chili fogyasztóknak a Joker nevű paradicsomos chili szószunkat.

Főzőlap ► https://bit.ly/indukciosfozolap

Az eredmény természetesen most is tökéletes lett, próbáljátok ki ti is!

Elkészítetted hortobágyi húsos derelye receptet? Oszd meg velünk!

Töltsd fel a Facebook vagy Instagram oldaladra, jelöld meg a bejegyzésben a Sárréti ChiliFarm oldalát és használd a #sarretichilifarm taget.

Megkívántál egy kis csípőset?

Ha már itt tartasz az olvasásban, mostanra biztosan összefutott a nyál a szádban, és harapnál valami tüzeset. A Sárréti ChiliFarm webshopjában egészen biztosan megtalálod azokat a termékeket, amelyek garantáltan megmunkálják a nyelőcsövedet. Savanyúság, snack, őrlemény, szósz és krémek kezdő és haladó szinten. Ha pedig kíváncsi vagy, hogyan termelünk mi, gyere, látogass el hozzánk a fóliasátrak alá! Ha elég vakmerő vagy, még a Carolina Reaperünket is megkóstolhatod, csak kérünk, ne fakadj sírva, elég ha mi könnyezünk folyton.

Szponzorált tartalom!

Facebook
Pinterest
Email
hirdetés
Whirlpool logó

Chili-csoki mousse

Újragondolt csokoládés desszert, amit pikk-pakk összepakolhatsz rövid idő alatt a konyhában, nincs szükség sok alapanyagra,

Tovább

A Scoville-skála

Fedezd fel a Scoville-skála világát a Sárréti ChiliFarm blogján! Ismerd meg a legcsípősebb chili fajtákat

Tovább

Legújabb receptek