Barion Pixel
0

Paprikás csirke galuskával

Picture of Halász Évi
Halász Évi
Szaftos paprikás csirke recept galuskával

Paprikás csirke vagy csirkepaprikás, ahogy mi készítjük

A magyar gasztronómia egyik legkedveltebb étele a paprikás csirke, amely 200 éves múltra tekint vissza. Először József nádor udvari szakácsa Czifray István könyvében, a Magyar nemzeti szakácskönyvben jelent meg ez a fogás, amelyet az évek során minden család a saját ízlésére formált. Én most a mi kedvencünket készítettem el, csirkecombból, de csirkemellel is finom. Nagyon illik hozzá a Sárréti Chilifarm Füstölt Édes Fűszerpaprikája, próbáljátok ki mindenképp!

Paprikás csirke hozzávalói:

  • 1 kg csirke alsó- és felsőcomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 darab paradicsom (vagy több kisebb koktélparadicsom)
  • 2 ek liba- vagy kacsazsír
  • 3 tk Füstölt édes fűszerpaprika
  • másfél liter víz
  • só, bors ízlés szerint

Paprikás csirke füstölt fűszerpaprikával

Elkészítés:

A combokat sózzuk, borsozzuk. A paradicsomot és a paprikát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.

A hagymát is apróra vágjuk, a fokhagymát vékony szeletekre, majd üvegesre pároljuk a zsíron, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, majd levesszük egy picit a gázról az edényt, nehogy megégjen a fűszerpaprika.

Ezután hozzáadjuk a megtisztított csirkecombokat is, és egy kicsit pirítjuk őket. Ráöntünk kb. 2 dl vizet, majd ha elpárolgott felöltjük újabb 2 dl vízzel.

Miután lefőtte a vizet, felöntjük annyi vízzel, amennyi a csirkecombok magasságának kb. a feléig ér.

Megsózzuk, és lefedve főzzük tovább.

Főzés közben az elfőtt vizet mindig pótoljuk.

Addig pároljuk, amíg krémes nem lesz.

A tejfölből és a lisztből készíthetünk hozzá habarást is, de ha csak paprikásan szeretnéd, úgy is fogyaszthatod.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Recept: Farkas-Halász Évi – @halasz_evi

Elkészítetted paprikás csirke receptet? Oszd meg velünk!

Töltsd fel a Facebook vagy Instagram oldaladra, jelöld meg a bejegyzésben a Sárréti ChiliFarm oldalát és használd a #sarretichilifarm taget.

Megkívántál egy kis csípőset?

Ha már itt tartasz az olvasásban, mostanra biztosan összefutott a nyál a szádban, és harapnál valami tüzeset. A Sárréti ChiliFarm webshopjában egészen biztosan megtalálod azokat a termékeket, amelyek garantáltan megmunkálják a nyelőcsövedet. Savanyúság, snack, őrlemény, szósz és krémek kezdő és haladó szinten. Ha pedig kíváncsi vagy, hogyan termelünk mi, gyere, látogass el hozzánk a fóliasátrak alá! Ha elég vakmerő vagy, még a Carolina Reaperünket is megkóstolhatod, csak kérünk, ne fakadj sírva, elég ha mi könnyezünk folyton. 

Facebook
Pinterest
Email
partnerünk a konyhában
partnerünk a kertben

Chili-csoki mousse

Újragondolt csokoládés desszert, amit pikk-pakk összepakolhatsz rövid idő alatt a konyhában, nincs szükség sok alapanyagra,

Tovább

Legújabb receptek