Barion Pixel
0

Hot dog kifli házilag

Picture of Gasztrona
Gasztrona
Hot dog kifliben roppanós virsli, zöldségekkel, chili szósszal

Nézőpont és formázás kérdése: Pihe-puha hot dog kifli vagy hamburger zsemle recept. Amiből most isteni hot dog készült, ütős szószokkal!

Nagyon szerettem volna egy szuper hot dogot készíteni a Sárréti ChiliFarm traBBQ szószával, és hát ez megérdemli a legfinomabb házi hot dog kiflit. Ezt a receptet az egyik kollégám felesége találta az interneten még évekkel ezelőtt, és tőle kaptam meg. Ilyet készített, amikor egy kerti sütögetésen voltam náluk vendégségben és rögtön lecsaptam rá. Hamburger zsemléhez és hot dog kiflihez is isteni.

Hozzávalók 6 darabhoz:

  • 300 g liszt (én Nagyi titka kelt tészta lisztet használtam)
  • 0,8 dl olaj
  • 1,2 dl joghurt (én natúr kókuszjoghurtot tettem bele)
  • 1 teáskanál só
  • 1 tojás (egy evőkanálnyit hagyj meg a kenéshez)
  • 1 dl tej
  • 3 teáskanál cukor
  • 2 dkg friss, vagy 7 g szárított élesztő (én ezúttal szárítottat használtam)
  • 1 teáskanál sütőpor

Hot dog kifli elkészítése:

Az élesztőt a cukros tejben felfuttattam. Az olaj kivételével az összes hozzávalót a robotgép üstjébe mértem, a géppel összedolgoztam, majd hozzáadtam az olajat is és tovább dagasztottam.

Egy elég lágy tésztát kapunk. Egy órát kelesztettem, kicsit átdolgoztam, majd a kezemet alaposan belisztezve, kb. tíz dekás adagokra osztottam. Kigömbölygettem őket.

Ha hamburger zsemlét készítesz, akkor a formázás ennyi. A gömbölyű felével felfelé kell a tepsire tenni.

Ha hot dog kiflit szeretnél, a szebb felével lefelé tedd le, lapítsd ki egy téglalappá, és a hosszabbik oldala mentén tekerd fel. Ahol a rétegek összeérnek, nyomkodd össze, hogy ne nyíljon szét.

Egyet-kettőt sodorhatsz is rajta. Ezután a simább felével felfelé tedd a tepsire. Lekentem a kihagyott tojással, és szórtam rájuk szezámmagot, Epic Spice All American Bagel Seasoninget, és fekete hagymamagot.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percet sütöttem.

És hogy készítettem belőlük hot dogot?

A kihűlt hot dog kifliket felülről függőlegesen, hosszában bevágtam, úgy, hogy az alja egyben maradjon. Kicsit szétnyitva fogpiszkálóval az alját megtűztem, hogy ne csukódjon össze. Szórtam a hasadékba reszelt cheddar sajtot.

A sütőben a grill alatt megsütöttem. Az egyikbe felcsíkozott bébi salátát, a másikba tavaszi vegyes vágott salátát tettem. Adalékmentes Pikok pure (Lidl) virslit megfőztem, egyet-egyet a kiflikbe tettem.

Az egyikre házi „KFC” Kentucky gold szószt tettem, amit egy korábban megosztott Instagram posztomban találtok, erre még felkarikázott újhagymát is szórtam.

A másikra pedig egy csípős szószt tettem. Ezt nagyon egyszerűen készítettem el. A Sárréti Chilifarm
traBBQ füstös BBQ szószát használtam. Mivel én nem annyira bírom a csípőset, így Félix steviás ketchuppal kevertem össze, kb. 1:4 arányban. Így kellemesen füstös, csípős és édeskés szószt kaptam.

Készítsétek el ti is, akár már kint a szabadban, grillezett virslivel, vagy vékony grillkolbásszal!

Recept: Gasztrona
Blog: Gasztrona – kulináris kalandozások

Megkívántál egy kis csípőset?

Ha már itt tartasz az olvasásban, mostanra biztosan összefutott a nyál a szádban, és harapnál valami tüzeset. A Chili webshopban egészen biztosan megtalálod azokat a termékeket, amelyek garantáltan megmunkálják a nyelőcsövedet. Savanyúság, snack, őrlemény, szósz és krémek kezdő és haladó szinten. 


Facebook
Pinterest
Email
hirdetés
Whirlpool logó

Chili-csoki mousse

Újragondolt csokoládés desszert, amit pikk-pakk összepakolhatsz rövid idő alatt a konyhában, nincs szükség sok alapanyagra,

Tovább

Legújabb receptek