Barion Pixel
0

Ha a Chili Queen Enchiladát kínál, fogadd el!

Bogár Márk
Bogár Márk
Chili Queen a helyi látványosság

Franck H. Bushick, San Antonio adóügyi biztosa elmondása alapján bukkant fel a már korábban lejegyzett történet a Chili Queen jelenségről. 

Az 1800-as évek végétől mesélték, hogy Alamo városában (de természetesen a környéken még máshol is) rendszeresen hatalmas szekerek, néha vasúti kocsik tűntek fel, ezeken fiatal nők szállították a természetesen saját maguk által készített chilit, marhahússal, babbal, tortillával.

A Chili Queen jelenség

Az olcsó és finom étel elsősorban a katonaság élelmezése miatt lett népszerű és jövedelmező, de később megszokott maradt a lakosság körében is. Az egész hangulata megragadó volt: tűz, színes fények, faszékek, amelyeken körbeülték a kocsikat és az asztalokat. 

A chili con carne mellett természetesen adtak enchiladát, tamalest, tortillát és minden mást, ami szokásban volt arrafelé. Vélhetően ittak is, cerverza, kukoricasör, tequila, rum, ki tudja, a királynők hogy szerették? Bár erről a jótékony, elegáns történetek írói nem beszélnek – kétlem, hogy a felség alkoholizált volna.

Mindenesetre ezek a latin nők, akik a Chili Queen névre hallgattak, helyi látványosság lettek – olyannyira, hogy volt egy ilyen mondás, hogy az az éjszaka, amit Alamoban töltöttél Chili Queen nélkül, az nem volt teljes.

Megkívántál egy kis csípőset?

Ha már itt tartasz az olvasásban, mostanra biztosan összefutott a nyál a szádban, és harapnál valami tüzeset. A Sárréti ChiliFarm webshopjában egészen biztosan megtalálod azokat a termékeket, amelyek garantáltan megmunkálják a nyelőcsövedet. Savanyúság, snack, őrlemény, szósz és krémek kezdő és haladó szinten.

Cikket írta: Szalai Eszter

Facebook
Pinterest
Email
hirdetés
Whirlpool logó

Chili-csoki mousse

Újragondolt csokoládés desszert, amit pikk-pakk összepakolhatsz rövid idő alatt a konyhában, nincs szükség sok alapanyagra,

Tovább

Legújabb receptek