Húsvéti sonkatál állandó recept dílerünktől
Amikor azt hiszed, hogy minden évben ugyanazt kell enni Húsvétkor, akkor talán egy picit igazad is van. Na de! Idén most más lesz. Legalább is egy picit. Ez a recept egyben klasszikus és valami új. Valami, amivel biztosan feldobhatod a húsvéti kaják hadát.
Hozzávalók 4-6 főre:
- 800 g füstölt, kötözött combsonka
- 1 szál lángolt kolbász
- 3 ek baracklekvár
- 3 ek Dzsedi Tej | Barackos chili szósz
- 0.5 tk Habanero | Chili őrlemény
- 1 tk Gorria | Chili őrlemény
- 4 db főtt tojás
- (Opcionális) 100 g trappista sajt
- Tetszőleges zöldségek (paprika, uborka, paradicsom, újhagyma, retek stb.)
Húsvéti sonkatál elkészítése:
Tedd a sonkát egy edénybe és öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, majd főzd legalább 1 óra 30 percig, vagy ameddig a sonka puha nem lesz, de még nem esik könnyen szét. 40 perc elteltével a kolbászt is tedd a sonkához.
A főzés ideje alatt készítsd el a mázat. Keverd össze a baracklekvárt, a Dzsedi tejet, a Habanero őrleményt és a Gorria chilit egy tálban.
A főzés letelte után hagyd a sonkát és a kolbászt a főzőlében teljesen kihűlni. Miután kihűltek, vedd ki a kolbászt és tedd félre. Majd a sonkát tedd egy hőálló tálba és kend meg minden oldalát a mázzal. Előmelegített sütőben 200 °C-on grillezd meg minden oldalát, hogy szép aranybarna színe legyen. Ez körülbelül 30 perc.
Miután kihűlt a sonka, szeleteld fel. Vágj a kolbászból és a főtt tojásból karikákat. Vágd fel a zöldségeket. Reszelj trappista sajtot. És ne feledkezz meg a Heit – Natúr ecetes tormáról sem. Végül tálalj.
Tipp: Ne öntsd ki a sonka főzőlevét, inkább készíts belőle babgulyást.
Recept: Molnár Gábor – @gabormolnar92
Megkívántál egy kis csípőset?
Ha már itt tartasz az olvasásban, mostanra biztosan összefutott a nyál a szádban, és harapnál valami tüzeset. A Chili webshopban egészen biztosan megtalálod azokat a termékeket, amelyek garantáltan megmunkálják a nyelőcsövedet. Savanyúság, snack, őrlemény, szósz és krémek kezdő és haladó szinten.