Pepper x (akták)

pepper-x

De eddig csak Yeti és a Loch Ness-i szörny látta! Csak vicceltem nyugi, Ed Currie is látta, hisz Ő nemesítette ki azt a bizonyos Pepper X-et! De, hogy tartsunk egy kis előjátékot, kezdjük a Carolina Reaperrel, mely rendesen megágyaz egy szikrázóan forró hangulatú estének. A Carolina Reaper, vagy más néven a Kaszás, a maga átlagos 1.569.300 és 2.200.000 SHU legmagasabb bemért értékével nyugodtnak érezhette magát a Scoville skála tetején, már amennyire egy chili paprika nyugodt lehet.

Most ne gyere azzal, hogy “hát te hülye gyerek a Scoville skála tetején a tiszta kapszaicin van” mert falnak megyek, most a paprikákról van szó és nem a laboratóriumi úton nyert kivonatról. A Reaper után nemsokkal megfertőzte a médiát rövid ideig a 2.89 millió SHU átlagértékkel bejelentett HP56 – Death Strain chili, mely szintén Ed nevéhez kötődött. Bár a megjelenése óta nem olvasni a mítoszról, elképzelhető, hogy nem sikerült stabilizálni ezt a fajtát. Majd aztán jött egy walesi növénytermesztő, aki olyan új chilipaprikát nemesített, amit még senki sem mert megkóstolni, Ő is csak a nyelvhegyéhez merte érinteni és, ahogy a képen látjátok, valószínű a szemekkel való hipnotizálást is a chilin gyakorolja. Azt állítják, hogy a Dragon Breath fogyasztása esetén még anafilaxiás sokkot is okozhat a tesztelőn, de ha még kóstolni se merte senki, akkor mégis hogy?

Tér-idő kontinuum ugrásról már megbizonyosodtam, de sokk eddig nem volt. A nyelvzsibbasztó találkozás után a növénytermesztő elmondása szerint 10 másodpercig csak köpködött… Oszibácsinak és Lalinak lenne mit mesélnie, hogy egy igazi nyaligátor nem köpköd 10 másodpercig. Állítása szerint a Dragon Breath Chillit (A Sárkány Lehelete) a maga 2.480.000 SHU értékével elsősorban gyógyítási céllal került nemesítésre. Sok ember allergiás tüneteket produkál az érzéstelenítőszerek hatására, számukra valóban hasznos lehet, a kapszaicin tartalmú helyi érzéstelenítő alkalmazása.

Lásd például fogaid őrző védőjét, karbantartóját, nála például a lidokainra érzékeny páciens kapszaicin tartalmú érzéstelenítőt kap. Bizony, jól gondolod, ezek a chili paprikák már önmagukban nem feltétlen alkalmasak fogyasztásra, ha jobban megnézzük, a könnygáz erejével is vetekednek a mocsok erős chili paprikák, melyek valójában pozitív értelemben vett szörnyetegetek. Természetesen vannak teflonpofájú kivételek, de valljuk be kevesen vagytok!

MIKE SMITH “SÁRKÁNY LEHELETE” UTÁN PEDIG JÖJJÖN A CHILI PAPRIKÁK ÚJSZÜLÖTT MEFISZTÓJA, MEGSÁRGULT VOLDEMORTJA, SZÖRNYŰSÉGES ILSE KOCH-JA EGYENESEN A 21. SZÁZAD PROMÉTHEUSZÁTÓL, AKI VALÓBAN ELLOPTA AZ ISTENEKTŐL TÜZET ÉS ODAADTA AZ EMBEREKNEK, ED CURRIE ÉS A PEPPER X! MI PEDIG FELELŐSSÉGGEL MEGTANULUNK BÁNNI VELE, HA MÁR SZELÍDÍTENI NEM TUDJUK! AZ IZGALMAKAT 2017 TAVASZÁN ZÚDÍTOTTA RÁNK ED, MIKOR UGYANIS ELŐSZÖR TETT KÖZZÉ KÉPET AZ INTERNETEN A KYLO REN ÁLTAL VEZETETT SÖTÉT OLDALHOZ TARTOZÓ CHILIKRŐL!

dragons-breath-pepper

A képen látható mustárszínű démoni chilik a legmerészebb álmodban megjelenő bográcsban rotyogó legtüzesebb hallevet is annyira felerősítik egy incifinci szelettel, hogy a Geiger–Müller-számláló is csak jó étvágyat és kitartást tud kívánni, mindez a halacska könyörgésének kíséretében. Bud Spencernek csak a puffin adott erőt és mindent lebíró akaratot, nekünk Kapszaicinfüggőknek csak a chili!

De azért ezt már jócskán be kell osztani, mert aztán az akarat másnap a wc-n érvényesül. Véleményem szerint a nemesítő kegyetlenül feszegeti a határokat, hisz a Pepper X különböző források böngészése alapján a 3.180.000 SHU értéket karcolja a Scoville-skálán. Viszonyításképpen a mindenki által jól ismert mexikói Jalapeno chili, 10.000 és 20.000 között helyezhető el a csípősséget mérő táblázaton.  

Egy tipp a belelkesült chili termesztőknek, bárhol láttok Pepper X vagy akár Dragon Breath néven hirdetett magokat eladásra ne vásároljátok, ne rendeljétek meg! Igyekszem beszámolni a blogomon mikortól és hol lehet majd hozzájutni, de addig is ne dőljetek be a virtuális sárkányfűárús hirdetésének. Ha hiteles oldalakat szeretnél meglátogatni, akkor tudom ajánlani a Kaszab Ervin oldalát  továbbá a Puckerbutt Pepper Company | Home of the World’s Hottest Pepper, és még egy külföldi ám megbízható forrást.

Az eddig olvasottakat összegezve van 3 kísérlet alatt álló, nem stabil chili paprika fajta, ami még nincs forgalomban.

 Videó: 

0
    0
    KOSARAD
    Üres a kosaradWebshop