Csontos karaj steak recept egyenesen a debreceni bbq fenegyerektől! Nagyon bejövős, könnyed recept. Kellemesen sós és szaftos, friss karaj. Egy finom darabos, új ízvilágot bemutató pürével. Hamar elfogy és hamar a rabjává lehet válni, főleg hogy több konyhatechnológiát felhasználva készíthető el, ami egy külön izgalomfaktor és grillélmény.

Csontos karaj steak, petrezselymes, szuvidált fehérrépa pürével
Hozzávalók: 
  • 4 szelet Csontos karaj (2 cm vastag)
  • 4 szál Fehérrépa
  • 4 közepes fej Burgonya
  • 1 csokor Petrezselyemzöld
  • 1 szelet Füstölt zsírszalonna
  • 3 gerezd Fokhagyma
  • 2 db Babérlevél
  • 10 dkg Vaj
  • 3-4 csipet Parajdi só
  • 3-4 csipet Roppantott bors
  • Igény esetén extra fűszerek

Elkészítés:

1. Daraboljuk össze a zöldségeket, vágjuk kockára a szalonnát, majd ezeket dobjuk be egy vákumzacskóba.

2. Roppantsuk össze a fokhagymát, törjük össze félig a sóval és borssal, majd a babérlevelekkel együtt mehet szintén a tasakba.

3. A levákumozott zöldségek, mehetnek 1 óra hosszára a szuvidkádba 73 fokon.

4. Fűtsük fel 300 fokra a grillezőnket, dobáljunk a parázsra füstölőfát.

5. Hagyjuk szobahőmérsékletűre malagadni a csontoskarajt, sózzuk, borsozzuk és mehet a grillrácsra. Oldalanként 2 perc a sütése, ha ügyesek vagyunk, egy rácsmintát tudunk bele grillezni. Amikor ezzel megvagyunk, tegyük el pihenni vajjal a tetején.

6. A szuvidált zöldségeket pürésítsük le vajjal, félig meddig darabosra és adjuk hozzá a petrezselyemzöld felét is.

7. Tálalásnál a tányér közepére alakítsunk ki egy szabályos kört, helyezzük rá a pihentetett karajt, locsoljuk meg a pihentetésből származó lével, majd szórjuk meg a durvára vágott petrezselyemzölddel.

8. Jó étvágyat és jó egészséget!

Csontos karaj steak recept: Nagy Bence

Texas Ranger BBQ csirkeszárny recept

Texas Ranger BBQ csirkeszárny recept

Ti küldtétek sorozat, első rész! Ha neked is vannak pikáns receptjeid, menő fotóid, amiket szívesen megosztanál több ezer kapszaicinfüggővel, akkor nosza! Várjuk saját kreálmányaitokat részletes recept leírással és elkészítéssel, képekkel! Dobd át az Instagram neved...

bővebben
Chilis avokádókrém recept | Farkas-Halázs Évi

Chilis avokádókrém recept | Farkas-Halázs Évi

Chilis avokádókrém? Persze. A mexikói konyha jellegzetes mártogatós étele a guacamole. Manapság már nagyon sokféleképpen variálható, rengeteg változata van, én most megmutatom azt, hogy mi hogy készítjük. Nagyon szeretjük reggelire pirítóssal, vagy nagyon népszerű...

bővebben
Tarja steak, mustáros dresszinggel | Grill percek

Tarja steak, mustáros dresszinggel | Grill percek

Ez a tarja steak recept egy könnyű tavaszi grillvacsorához készült el. Amiben kellemes ízek és a finom füstösség találkozik a saláta frissességével és a zöldségek roppanósságával. Kamadó kerámia sütőben, 220-250 celsius fokos rácshőmérsékleten, direkt és indirekt...

bővebben

Ne maradj le!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy emailben értesülj a legújabb termékekről és legfrissebb akciókról!

hungarian-chili-farmer-hot-chili-box

Pin It on Pinterest

Share This