Barion Pixel
0

Epres-chilis sajttorta brownie

Epres-chilis sajttorta brownie Sárréti ChiliFarm leteper chili szósszal
Picture of Molnár Gábor
Molnár Gábor
Facebook
Pinterest
Email

Nagyon csokis, nagyon epres, nagyon krémes

Karácsonykor degeszre kell ennünk magunkat. Ez valami íratlan szabály, azt hiszem. Szóval itt egy chilis desszert (igen, chilis, jól olvastad, de nem kell megijedni), ami egyszerű, így biztosan be tudod még illeszteni az ünnepi menübe, igérem, nem fogod megbánni. Jöjjön az epres-chilis sajttorta brownie.

Hozzávalók 6 adaghoz:

Brownie

  • 110 g étcsokoládé
  • 110 g vaj
  • 100 g kristálycukor
  • 100 g barna cukor
  • 30 g kakaópor
  • 2 db tojás
  • 1 tk vanília kivonat
  • 90 g liszt
  • 0.5 tk sütőpor
  • 0.5 tk só

Sajtkrém

  • 250 g krémsajt
  • 50 g kristálycukor
  • 1 db tojás
  • 1 tk vanília kivonat

Eperszósz

Először készítsd elő az eperszószt. Egy lábasban az összetevőket forrald addig, amíg az eper levet nem ereszt és össze nem esik.

Ezután egy turmix vagy botmixer segítségével pürésítsd, amíg selymes állagot nem kapsz. Főzd tovább az eperszószt, amíg be nem sűrűsödik. Tedd félre és hagyd kihűlni.

A brownie alaphoz olvaszd fel a vajat és a csokit vízgőz felett, majd vedd le. Amíg forró, addig add hozzá a cukrot és a kakaóport. Hagyd hűlni (hiszen nem csokis rántotta készül) és add hozzá a tojásokat, a vanília kivonatot és a sót, majd jól keverd össze.

A lisztet és a sütőport kisebb adagokban, átszitálva dolgozd bele a tésztába. Ezután öntsd egy sütőpapírral bélelt 17×17 cm-es formába.

Készítsd el a sajtkrémet. Rakd egy tálba a krémsajtot, a cukrot, a tojást és a vanília kivonatot, majd alaposan kavard össze.

Ezt a masszát öntsd rá egyenletesen a brownie alapra. Ezután pöttyözd az eperszószt a sajtkrém tetejére, és egy fogpiszkáló vagy hurkapálca segítségével készíts neked tetsző mintázatot.

Tedd a browniet 170 °C fokos előmelegített sütőbe, légkeverésre 30-35 percre. Tűpróbával ellenőrizd, hogy megfelelően megsült-e. Ha nem, tedd vissza még néhány percre.

Hagyd kihűlni. Végül tálalj.

Recept: Molnár Gábor – @gabormolnar92

Elkészítetted? Oszd meg velünk!

Töltsd fel a Facebook vagy Instagram oldaladra, jelöld meg a bejegyzésben a Sárréti ChiliFarm oldalát és használd a #sarretichilifarm taget.

Megkívántál egy kis csípőset?

Ha már itt tartasz az olvasásban, mostanra biztosan összefutott a nyál a szádban, és harapnál valami tüzeset. A Sárréti ChiliFarm webshopjában egészen biztosan megtalálod azokat a termékeket, amelyek garantáltan megmunkálják a nyelőcsövedet. Savanyúság, snack, őrlemény, szósz és krémek kezdő és haladó szinten. Ha pedig kíváncsi vagy, hogyan termelünk mi, gyere, látogass el hozzánk a fóliasátrak alá! Ha elég vakmerő vagy, még a Carolina Reaperünket is megkóstolhatod, csak kérünk, ne fakadj sírva, elég ha mi könnyezünk folyton. 

Megosztás:
Facebook
Pinterest
Email

Neked ajánlott