Barion Pixel
0

Torma

1.490 Ft

A termék megvásárlásával, most 149 pont gyűjthetsz!

1.490 Ft

A termék megvásárlásával, most 149 pont gyűjthetsz!

Termékek erősségi skálán

Enyhétől az extra erősig

Torma

A Heit Család évtizedek óta torma termesztéssel foglalkozik a magyar torma hazájában, Hajdú-Bihar Vármegye legkeletibb szegletében. Feldolgozó üzemüket Pocsajon létesítették, ahol 2022 óta kisüzemileg dolgozzák fel a kiváló hajdúsági alapanyagot.

A magyar torma hungarikum

A magyar torma hungarikum, melyet 2004 óta az Európai Bizottság oltalom alatt álló eredetmegjelöléssé nyilvánított.

Termékeik laktóz-, glutén- és színezékmentesek, ugyanakkor vegán étkezésben is remekül használhatóak.

A tormáról

Kezdetben a tormát nem is fűszernövényként tartották számon: gyógynövényként használták a népi gyógyászatban. Magas a nátrium-, kalcium-, magnézium- és C-vitamin tartalma, valamint egészségjavító hatásairól is közismert. Kiváló gyomorbajokra, segíti az emésztést és meghozza az étvágyat.

Egyre többen vallják, hogy a tormának baktérium és vírusölő hatása is igen magas, nem utolsósorban afrodiziákum.

Debrecen vonzáskörzetében a magyar gazdálkodók hozzávetőlegesen 1.000 hektáron termesztenek tormát, a tormafogyasztás azonban ezzel nem egyenesen arányos. Rossz beidegződés, hogy reszelt tormát leginkább húsvét idején szokás fogyasztani. A torma mind az őszi, téli és tavaszi vitaminszegény hónapokban is különösen jó szolgálatot tehet szervezetünknek, valamint szinte bármilyen húsétellel kiválóan harmonizál.

Gyógyszerek helyett használjunk természetes immunerősítőt főleg, ha még finom is!

0
    0
    Kosár tartalma
    A kosarad jelenleg üres