Barion Pixel
0

Legjobb csiliszósz: The World Hot Sauce Awards 

Legjobb csiliszósz egy tálkában
Picture of Bogár Márk
Bogár Márk
Facebook
Pinterest
Email

Teljesen szubjektív, de mi befolyásolhatja?

Az, hogy kinek mi a “legjobb csiliszósz” nagyon sok mindentől függ. Először is a termék összetevőitől, arányoktól, ízétől, illatától, erejétől, állagától, készítés módjától. Ha már az alapanyagok, mostanra az is kiemelten fontos, hogy honnan származnak a termék összetevői. Tapasztalataink alapján, a vásárlóink egyre tudatosabbak. Megválogatják, hogy milyen terméket visznek haza és használnak étkezéseik során. Leginkább a piacokon és vásárokon szembesülünk ezzel, egy-egy beszélgetés alkalmával.

Az adott márka iránti elköteleződés

Ez a kapcsolat létrejöhet akár a közösségi médiában vagy szerencsésebb helyzetben személyes találkozások után. A legfontosabb tényezők: az ember és hitelesség a termék mögött. Máskülönben hogy alakulna ki a szimpátia és bizalom? Most persze felhozhatod, hogy messziről jött ember azt mond, amit akar, de az évek alatt feltöltött fotók a kertről, feldolgozásról, különböző folyamatokról vagy a külső forgatások (Tv, bloggerek, újságírók) adnak egyfajta hitelességet ennek a műfajnak is.

Sárréti ChiliFarm chili szószai és friss chili paprikák, háttérben Bogár Sándor

A személyes csevegés alatt pedig kiderül, hogy a fickó a pult túloldalán nem csak értékesít, hanem magot vet, termel, növényeket gondoz, szüretel, feldolgoz, üvegeket tölt, címkéz és a többi. Mi ezért várjuk a vállalkozás kezdete óta tárt kapukkal az érdeklődőket, ugyan ebben az évben kicsit szigorítottunk a farmlátogatáson a tervezhetőség és a rendszer miatt, de nálunk a vásárló megtekintheti a palántanevelés helyszínét, a látványkonyhában megkóstolhatja a termékeinket egy jóízű beszélgetés mellett, és ha nyáron jön, akkor friss chiliket is tesztelhet.

Ízlések és pofonok: A legjobb csiliszósz szerintem

Ha az előbb olvasottak még nem tisztázták volna a kijelentés súlyát, akkor most jöjjön az egyén ízlése. Ez a legnehezebb, és talán legbonyolultabb. Mindenkinek úgy sem lehet megfelelni, viszont ez nem lehet kifogás vagy magyarázat, ha a terméknek nincs túl nagy sikere a piacon. A chili azon fűszernövények közé tartozik, amely felhasználása iszonyatosan széleskörű. Ha esetleg nem találtál számodra megfelelőt, pedig körbejártad az összes chilis standot vagy webshopot, akkor van egy jó hírem, te is készíthetsz otthon csiliszószt. Mielőtt kapszaicinnel árasztod el a konyhád a család nagy örömére, nézz szét chili webshopunkban vagy a magyar chili piacon, számtalan magas minőségű termékkel futhatsz össze.

Egy díj nem teszi finomabbá a csiliszószt szerintem, maximum az egot simogatja

A nagy világbajnok csiliszósz “hype vonatot” ugyan évekkel később, de mi is meglovagoltuk. El is küldtünk pár terméket, az első alkalommal Amerikába, majd választ se kaptunk, csak az eredményeket olvasva láttuk, hogy nem nyertünk. 2017-ben bedobta a gép a 3 cseresznyét, akarom mondani 3 epret. A World Hot Sauce Awards nevű eseményen a Leteper | Epres chili szósz, úgynevezett világbajnoki címet érdemelt ki kategóriájában. Bár, hogy kik kóstoltak, kik voltak a szaktekintélyek, és milyen pontrendszer alapján került ki győztesnek a mai napig nem tudjuk.

Akkoriban még úgy gondoltuk, hogy ettől majd több lesz a termék, jönnek majd a rendelések, megvehetjük az új főzőüstöt, címkéző gépet és “hall of fame”. – Narrátor: Végül nem így lett.

Sorra küldtük a termékeket Ausztráliába, Amerikába és szép eredményeket is sikerült elérni, de nem hozta azt a márkabiztonságot, új vásárlók tömegét, elismertséget, mint az a munka és még több munka, amit mai napig belerakunk a vállalkozásba. Ha ár/érték arányba kellene összehasonlítanom ezeket a projekteket, akkor jobban megérte volna abban az időben egységes arculatra, minőségi hirdetésekre, stabilabb weboldalra és oktatásra (Minner képzések vagy MarketingCommando konzultáció) költeni. Fogjuk fel ezt a versenyesdit tanulópénznek vagy szimplán rossz döntésnek, hibának. Mert valljuk be, nem a díjak miatt látogattok meg bennünket minden évben nyáron, kedvelitek édesapám pofáját, követtek minket cca. 40.000-ren a közösségi médiában, vagy vásároljátok a Csak Norris chili krémünket 12 éve.

Amire viszont jó volt egy adott díj elnyerése, hogy új médiumok kerestek meg a pillanatnyi siker megosztásával, nagyon profi és kedves újságírókat ismerhettünk meg, jó beszélgetésekben volt részünk. Felnyitotta a szemem, hogy nagyobb fókuszt kell adni a vásárlói visszajelzéseknek, vélemények bekérésének. Jelenleg több, mint 1700 hiteles pozitív vásárlói visszajelzésünk van (Facebook, Tripadvisor, Google, Árukereső és a saját weboldalunkon), ami kegyetlenül nagy érték.

A legjobb csiliszósz nem léte…..

Abban biztos vagyok, hogy nincs két egyforma csiliszósz. Még ha az összetevők tűpontosan egyeznek, akkor sem. Továbbá nincs egyetemes állásfoglalás, hogy: Na ez a világ legjobb csiliszósz készítménye. A legtöbb chilifogyasztónak meg van mostanra már a saját ízlésköre, “preferenciája”, bevált termékei és termelői. Számtalan lehetőség adott mostanra már a kapszaicinfüggőknek beszerezni az épp aktuális kedvencüket, ráadásul nemzetközi szinten is helytálló minőségi magyar termékekkel.

Tehát a legjobb csiliszósz mégis létezik. Neked, nekem és a harmadik személynek ugyan más és más, de még az is lehet, hogy megegyezik. Amíg ilyen aktív és bőséges a piac, elképzelhető az is, hogy mindez gyorsan változhat. A lényeg, hogy legyél nyitott az új csiliszószokra és kóstolj minél többet.

Lehetséges legjobb csiliszószok

Ha már itt tartasz az olvasásban, mostanra biztosan összefutott a nyál a szádban, és harapnál valami tüzeset. A Sárréti ChiliFarm webshopjában egészen biztosan megtalálod azokat a termékeket, amelyek garantáltan megmunkálják a nyelőcsövedet. Savanyúság, snack, őrlemény, chili szósz és krémek kezdő és haladó szinten.

Ha pedig kíváncsi vagy, hogyan termelünk mi, gyere, látogass el hozzánk a fóliasátrak alá! Ha elég vakmerő vagy, még a Carolina Reaperünket is megkóstolhatod, csak kérünk, ne fakadj sírva, elég ha mi könnyezünk folyton. 

Megosztás:
Facebook
Pinterest
Email

Neked ajánlott