Barion Pixel
0

Angus Steak héjában sült burgonyával és borsmártással

Angus Steak Héjában Sült Burgonyával és Borsmártással
Picture of Molnár Gábor
Molnár Gábor
Facebook
Pinterest
Email

“Egy jó angus steak mindig jó. Viszont egy jó steak akkor jobb, ha Sárréti ChiliFarm fűszersóval szórod meg.”

– Ismeretlen, 2024

Hozzávalók:

  • 1 db (~700 g) Angus T-Bone Steak
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek vaj
  • 5 db kisebb burgonya
  • Egész fekete bors
  • Sárréti Chilifarm Pomfritz | Sültkrumpli fűszersó
  • 1 szál friss rozmaring
  • 200 ml tejszín

Angus steak elkészítése:

A burgonyákat alaposan mosd meg és sózd be minden oldalról. Tedd be a 200 °C-ra előmelegített sütőbe 1 órára.

Ez idő alatt foglalkozz a hússal. Tedd a nyers steak-et egy tányérra és itasd le a nedvességet egy papírtörlővel, majd alaposan sózd be. Ne légy szűkmarkú a sóval! Hagyd a húst legalább 20-30 percig szobahőmérsékleten pihenni.

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Miután letelt az idő, itasd le ismét a felesleges nedvességet a húsról. Alaposan borsozd be minden oldalát. Majd hevíts egy vastag aljú serpenyőt, amíg szinte füstölni kezd. Tedd bele a húst és süsd 6-7 percig, úgy hogy percenként átfordítod.

Így szép kéreg képződik és a steak belseje szaftos marad. Fontos, hogy az utolsó percben vedd alacsonyabbra a hőmérsékletet. Dobd a serpenyőbe a vajat, a megtört fokhagymagerezdeket és a rozmaringot.

Angus steak megsütve, felszeletelve serpenyőben sült burgonyával

Az olvadt fűszervajat kanalazd folyamatosan a steakre. Ezután tedd ki egy tányérba a húst és öntsd rá a fűszereket és a vajat. Takard le alufóliával körülbelül 15-20 percre.

A serpenyőben maradt minimális szaftra és zsiradékra tegyél kisebb marék egész fekete borsot és kezd el pirítani. Fél perc múlva öntsd rá a tejszínt és sűrítsd be, amíg egy krémes mártást nem kapsz. Majd tedd félre egy tányérba.

Ha burgonyák elkészültek és a hús is eleget pihent, vágd fel és szórd meg mindet Sárréti Chilifarm Pomfritz | Sültkrumpli fűszersóval ízlésed szerint. Végül tálalj.

Recepthez ajánlott termékeink:

Megkívántál egy kis csípőset?

Ha már itt tartasz az olvasásban, mostanra biztosan összefutott a nyál a szádban, és harapnál valami tüzeset. A Sárréti ChiliFarm webshopjában egészen biztosan megtalálod azokat a termékeket, amelyek garantáltan megmunkálják a nyelőcsövedet. Savanyúság, snack, őrlemény, szósz és krémek kezdő és haladó szinten.

Ha pedig kíváncsi vagy, hogyan termelünk mi, gyere, látogass el hozzánk a fóliasátrak alá! Ha elég vakmerő vagy, még a Carolina Reaperünket is megkóstolhatod, csak kérünk, ne fakadj sírva, elég ha mi könnyezünk folyton. 

Recept: Molnár Gábor

Megosztás:
Facebook
Pinterest
Email

Neked ajánlott