Paprikás csirke vagy csirkepaprikás, ahogy mi készítjük
A magyar gasztronómia egyik legkedveltebb étele a paprikás csirke, amely 200 éves múltra tekint vissza. Először József nádor udvari szakácsa Czifray István könyvében, a Magyar nemzeti szakácskönyvben jelent meg ez a fogás, amelyet az évek során minden család a saját ízlésére formált. Én most a mi kedvencünket készítettem el, csirkecombból, de csirkemellel is finom. Nagyon illik hozzá a Sárréti Chilifarm Füstölt Édes Fűszerpaprikája, próbáljátok ki mindenképp!
Paprikás csirke hozzávalói:
- 1 kg csirke alsó- és felsőcomb
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 darab paradicsom (vagy több kisebb koktélparadicsom)
- 2 ek liba- vagy kacsazsír
- 3 tk Füstölt édes fűszerpaprika
- másfél liter víz
- só, bors ízlés szerint


Elkészítés:
A combokat sózzuk, borsozzuk. A paradicsomot és a paprikát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
A hagymát is apróra vágjuk, a fokhagymát vékony szeletekre, majd üvegesre pároljuk a zsíron, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, majd levesszük egy picit a gázról az edényt, nehogy megégjen a fűszerpaprika.
Ezután hozzáadjuk a megtisztított csirkecombokat is, és egy kicsit pirítjuk őket. Ráöntünk kb. 2 dl vizet, majd ha elpárolgott felöltjük újabb 2 dl vízzel.
Miután lefőtte a vizet, felöntjük annyi vízzel, amennyi a csirkecombok magasságának kb. a feléig ér.
Megsózzuk, és lefedve főzzük tovább.
Főzés közben az elfőtt vizet mindig pótoljuk.
Addig pároljuk, amíg krémes nem lesz.
A tejfölből és a lisztből készíthetünk hozzá habarást is, de ha csak paprikásan szeretnéd, úgy is fogyaszthatod.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Recepthez ajánlott termékeink:
Elkészítetted paprikás csirke receptet? Oszd meg velünk!
Töltsd fel a Facebook vagy Instagram oldaladra, jelöld meg a bejegyzésben a Sárréti ChiliFarm oldalát és használd a #sarretichilifarm taget.
Megkívántál egy kis csípőset?
Ha már itt tartasz az olvasásban, mostanra biztosan összefutott a nyál a szádban, és harapnál valami tüzeset. A Sárréti ChiliFarm webshopjában egészen biztosan megtalálod azokat a termékeket, amelyek garantáltan megmunkálják a nyelőcsövedet. Savanyúság, snack, őrlemény, szósz és krémek kezdő és haladó szinten. Ha pedig kíváncsi vagy, hogyan termelünk mi, gyere, látogass el hozzánk a fóliasátrak alá! Ha elég vakmerő vagy, még a Carolina Reaperünket is megkóstolhatod, csak kérünk, ne fakadj sírva, elég ha mi könnyezünk folyton.
Recept: Farkas-Halász Évi