Barion Pixel
0

Gazpacho zöldségleves füstölt Cayenne chilis sókrusztával 

Gazpacho recept füstölt Cayenne chilis sókrusztával
Picture of Gasztrona
Gasztrona
Facebook
Pinterest
Email

A nyári forróság sztárja a hideg, krémes spanyol gazpacho zöldségleves egyenesen Gasztrona konyhájából.

Ismered az egészséges hideg zöldséglevest, a gazpachót? Főzés nélkül készül, friss zöldségekből, ezúttal a klasszikushoz képest egy könnyedebb, gluténmentes verzióban, amit a Sárréti ChiliFarm füstölt Cayenne chilijével turbózott sókruszta dob fel. Így tudod elkészíteni könnyen és gyorsan.

Hozzávalók 1 adaghoz:

Egy befőttes üvegbe tettem a következőket:

  • egy lapát jég,
  • egy paradicsom kockákra vágva,
  • egy kovászolni való uborka kockákra vágva,
  • egy szál szárzeller felszeletelve,
  • egy schalotte hagyma felaprítva,
  • fél kápia paprika felkockázva,
  • egy evőkanál ketchup,
  • 20 ml Worchestershire szósz,
  • 2 nagy csipet Maldon sópehely
  • 1-1 kávéskanál só és Sárréti ChiliFarm Füstölt Cayenne | Chili őrlemény

Gazpacho zöldségleves elkészítése:

Az alapanyagokat egy smoothie makerben turmixoltam le, amilyen simára csak tudtam. Az eredeti gazpachóba áztatott kenyeret is turmixolnak, de én ezt kihagytam, mert egy könnyedebb, szénhidrátszegény verziót akartam készíteni. Ízesíthető még frissen őrölt borssal, zellersóval, vagy fokhagymával is.

A pohárra Sárréti ChiliFarm Cayenne chilis sókrusztát készítettem: először Worchestershire szószba forgattam a pohár száját, aztán durvára őrölt Himalája só és Cayenne chili keverékébe. A krusztázott pohárba töltöttem a gazpachót.

Tettem bele egy leveles zellerszárat, mellé pedig kerti grill zöldséges kétszersültet tálaltam.

Recepthez ajánlott termékeink:

Készítsétek el ti is, és fogyasszátok el akár kint a szabadban, egy kerti grillezés előtti frissítő és egészséges levesként!

Megkívántál egy kis csípőset?

Ha már itt tartasz az olvasásban, mostanra biztosan összefutott a nyál a szádban, és harapnál valami tüzeset. A Chili webshopban egészen biztosan megtalálod azokat a termékeket, amelyek garantáltan megmunkálják a nyelőcsövedet. Savanyúság, snack, őrlemény, szósz és krémek kezdő és haladó szinten. 

Recept: Gasztrona
Blog: Gasztrona – kulináris kalandozások

Megosztás:
Facebook
Pinterest
Email

Neked ajánlott