Barion Pixel
0

Carolina Reaper erőssége: Trabarna tesztelte

Picture of Bogár Márk
Bogár Márk
Carolina Reaper erőssége

A Carolina Reaper chili napjainkban (2024-ben) a világ második legerősebbnek tartott chilije, a Pepper-X váltotta hivatalosan a dobogó legfelső fokán. A Carolina Reaper erőssége általában 1,5 millió és 2,2 millió Scoville egység között helyezkedik el, ami rendkívül magas kapszaicin tartalmat jelent. Viszonyításképp a normál magyar csípős paprikától 800-szor erősebb, a Jalapeno chilitől pedig 285-ször erősebb.

Mi az a Scoville-skála?

A Scoville-skálát egy amerikai gyógyszerész, Wilbur Scoville fejlesztette ki az 1910-es években. Az eredeti módszer szerint az erősséget az emberi ízlelőbimbók érzékenysége alapján határozták meg, amely nagyobb hibalehetőséget eredményezett. Azonban ma már modern laboratóriumokban pontosan mérhető az erősség a kapszaicin tartalom alapján.

A Carolina Reaper erőssége is függ…

Fontos megjegyezni, hogy a chili paprikák erőssége nagyban függ a termesztési körülményektől, a mag minőségétől és klimatikus tényezőktől.

Az elhamarkodott, ámbár bátor Carolina Reaper kóstoló videó

Törzskönyvezett nevén Lorán Barnabás, vagy ahogy többen ismerik a tv-ből, Trabarna, egy izgalmas chili kóstoló teszten vett részt. Az általunk termesztett őrülten csípős chili paprikákat próbálja ki, kissé gyors tempóban.

A teszt során őszinte szenvedéssel és embertelen hangokat kiadva reagál a chilik extrém erősségére és helyenként ízére. Ez a különleges kihívás nem csak a chili paprikák hatásait mutatja be, hanem Trabarna humoros és egyedi reakcióit is.

Vigyázz, ha megkóstolod!

Ha a fentebb látható videó meghozta a kedved a kóstoláshoz, ne feledd! A Carolina Reaper egy pokolian erős chili paprika, és a meggondolatlan fogyasztása igenis kockázattal járhat mindenki számára, akik nem szoktak rendszeresen erős ételeket fogyasztani vagy egészségügyi problémákkal küzdenek.

Egy kihívás sem ér annyit, még a Csokiller termékünk sem, hogy hosszú órákat gyomorgörccsel szenvedj a padlón görnyedve, miközben 1000-szer megbánod a tetted.

Fogyasztás előtt érdemes részletesen tájékozódni a chili paprikák erősségéről és a túlzott fogyasztásukkal járó lehetséges egészségügyi hatásokról.

Tanácsos például kesztyűt viselni a szeletelése közben, és elkerülni a szemekhez vagy a nyálkahártyákhoz való érintkezést a chili paprika kézzel való érintése után. Kóstolás után a zsíros étel, tejtermék, hideg fagylalt segíthet enyhíteni a fájdalmat.

Megkívántál egy kis csípőset?

Ha már itt tartasz az olvasásban, mostanra biztosan összefutott a nyál a szádban, és harapnál valami tüzeset. A Sárréti ChiliFarm webshopjában egészen biztosan megtalálod azokat a termékeket, amelyek garantáltan megmunkálják a nyelőcsövedet. Savanyúság, snack, őrlemény, szósz és krémek kezdő és haladó szinten.

Carolina Reaper chilivel készült termékeink

Csak Norris | Carolina Reaper chili krém

Carolina “RED” | Paradicsomos Carolina Reaper chili szósz

Erős 2/3 | Narancsos chili szósz 100g

Fire in the hole | Édes-savanyú chili szósz

Joker | Paradicsomos chili szósz

Csokiller | Szárított extra erős chili szeletek, kakaós krémmel bevonva

Carolina Reaktor | Carolina Reaper préselt chili 20ml

Carolina Reaper | Chili őrlemény 15g

Facebook
Pinterest
Email
hirdetés
Whirlpool logó

Chili-csoki mousse

Újragondolt csokoládés desszert, amit pikk-pakk összepakolhatsz rövid idő alatt a konyhában, nincs szükség sok alapanyagra,

Tovább

A Scoville-skála

Fedezd fel a Scoville-skála világát a Sárréti ChiliFarm blogján! Ismerd meg a legcsípősebb chili fajtákat

Tovább

Legújabb receptek