Powered by Smartsupp
Keresés
hirdetés
Pepper X chili paprika

Pepper X chili: A legerősebb paprika

Ismerje meg a Pepper X-et, a chili világának egyik legrejtélyesebb és legizgalmasabb tagját. Közel 3 millió Scoville-egységet ér el, a Pepper X a világ legerősebb chili paprikája lett hivatalosan is.

A Pepper X története és nemesítője, Ed Currie

Ed Currie, a híres chili nemesítő, kertész és a PuckerButt Pepper Company alapítója áll a Pepper X mögött. Currie, aki már a Carolina Reaper chili megalkotásával is nagy hírnevet szerzett, több évtizedes kutatás és tenyésztés eredményeként hozta létre a Pepper X-et.

A Pepper X története tele van rejtéllyel és izgalommal, amely a chili világának egyik legérdekesebb fejezete. Ed Currie törekvése a chili paprikák határainak feszegetésére nemcsak a chili rajongók közösségében, hanem világszerte is nagyon port kavart.

YouTube video

“We have independently verified the Scoville heat units of Pepper X,” Glass explained. “We have confirmed an average rate of 2,693,000 Scoville heat units (SHU). That’s a new Guinness World Records’ title for the hottest pepper.” 

People.com

Érdekesség:

A Pepper X iránti figyelem akkor kezdett el igazán növekedni, amikor ezt a fajtát a “Hot Ones” nevű YouTube sorozatban a “The Last Dab” szósz alapjaként mutatták be. Ez a szósz állítólag a világ egyik legcsípősebb chili szósza.

YouTube video

Mi teszi ezt az új chilit különlegessé?

Nem csak a Scoville-skálán mért erőssége miatt különleges, hanem a több éve tartó misztikumtól, ami ezt a chili fajtát körülveszi és természetesen az elérhetetlensége.

Pepper X jövője és szabadalmi helyzete

A Pepper X publikálásának késleltetése számos tényezőnek volt köszönhető, többek között a szabadalmi folyamatnak, valamint annak, hogy Currie biztosítani akarta a fajta stabilitását és konzisztens csípősségét.

A chili körüli szabadalmi kérdések továbbra is fennállnak. Currie és csapata szigorúan ellenőrzi a fajta kereskedelmi hasznosítását. A jövőbeli tervek és a magok szélesebb körű elérhetősége még tisztázásra vár.

YouTube video

Pepper X magok

Pepper X magok jelenleg nem rendelhetők a nagyközönség számára. Ennek oka részben a szabadalmi folyamat, illetve az, hogy Currie szigorúan ellenőrzi a fajta elterjedését és felhasználását.

Pepper X főként Currie és vállalatának belső használatára szolgál, és a magok kereskedelmi forgalomban való elérhetősége korlátozott, nem elérhető.

2024.01.24. Információ: Bárhol látsz Pepper X magot, ne rendelj, ne csalódj később..

YouTube video
Magyar nyelven néhány információ, Pepper X szósz teszt egyenesen ChiliVonat Rikétől!

Megkívántál egy kis csípőset?

Ha már itt tartasz az olvasásban, mostanra biztosan összefutott a nyál a szádban, és harapnál valami tüzeset. A Sárréti ChiliFarm webshopjában egészen biztosan megtalálod azokat a termékeket, amelyek garantáltan megmunkálják a nyelőcsövedet. Savanyúság, snack, őrlemény, szósz és krémek kezdő és haladó szinten. Ha pedig kíváncsi vagy, hogyan termelünk mi, gyere, látogass el hozzánk a fóliasátrak alá! Ha elég vakmerő vagy, még a Carolina Reaperünket is megkóstolhatod, csak kérünk, ne fakadj sírva, elég ha mi könnyezünk folyton. 

Kiemelt fotó: Pepper X. PHOTO: JULIAN BRACERO
Forrás: https://people.com/guinness-world-records-crowns-a-new-hottest-pepper-pepper-x-8364180

Facebook
Pinterest
Email
hirdetés
Whirlpool logó

Szakmai cikkek

Legújabb receptek

0
    0
    Kosár tartalma
    A kosarad jelenleg üres