Barion Pixel
0

Jalapeno chilis marharagu

Picture of Molnár Szandra
Molnár Szandra
Marharagu Jalapeno chilivel - pikáns és szaftos marharagu, amelyet jalapeno chilivel fűszereztek
Facebook
Pinterest
Email

Micsoda íz, tartalmas étel, mennyei chili!

A Jalapeno chilis marharagu egyértelműen a család kedvence. Ez a pikáns és valóban fűszeres marharagu tökéletes választás, ha valami könnyen készíthető ebédet, vacsorát rittyentenél össze a párodnak. A jalapeno chili, amelyet a receptben használunk, kiválóan harmonizál a marhahússal, a vörös ír cheddar sajttal és a hűtőd Feng shuijáról nem is beszélve. Komolyabbra fordítva a szót, egy plusz ropogós, friss ízvilágot teremt a tányéron.

Jalapeno chilis marharagu elkészítése:

A marharagu egy hagyományos, lassú főzéssel elkészített étel, amely a hús zsírjából, zöldségekből és fűszerekkel készül. Azonban a jalapeno chili hozzáadásával új dimenziót kap ez az étel. A chili enyhén csípős íze és édes aromája kiválóan kiegészíti a marhahús gazdag és szaftos ízét.

  1. Olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát.
  2. Hozzáadjuk a darált húst és lepirítjuk.
  3. Mehet hozzá a fokhagyma, a felkockázott paradicsom és kápia paprika, jalapeno chili.
  4. Puhára főzzük, majd hozzáadjuk az összes fűszert és 1 dl száraz vörösbort.
  5. A bort elfőzzük, majd mehet hozzá a sűrített paradicsom, és annyi víz hogy ne legyen túl híg a ragu.
  6. Hozzáadjuk a babot, és addig főzzük, amíg meg nem puhul.
  7. Ha savas lenne a ragu, egy pici cukorral ízesíthetjük még. 
  8. Közben megsütjük a krumplit, jó ropogósra.

Ezután már csak a rétegezés és az összesütés van hátra. Alulra jöhet a sültkrumpli, majd a forró ragu, vörös ír cheddar sajt és jalapeno a rétegezés sorrendje. Ezután mehet a sütőbe. Ha a sajt megpirult kész. Tejföllel tányéron tálaljuk!

Hozzávalók:

  • 500g darált marha hús
  • 500g sültkrumpli
  • 1 konzerv vörös bab
  • 1 üveg pasata/sűrített paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kápia paprika
  • 8 db koktél paradicsom
  • Savanyított Jalapeno, tudod a Finchili
  • Olaj
  • 3 db babérlevél
  • Római kömény
  • Oregánó
  • Bors
  • Füstölt édes paprika
  • Őrölt Espelette paprika
  • Fahéj

Marharagu

A marharagu olyan tradicionális étel, amely számos konyhában megtalálható világszerte. Az elkészítés módja és az ízek változhatnak kultúrától függően, de az alapvető összetevője mindig a marhahús és a fűszerek.

A marharagu eredete visszanyúlik az idők kezdetéig, amikor a húst lassú tűzön főzték, hogy puhává és könnyen emészthetővé tegyék. Az emberek már évszázadokkal ezelőtt felfedezték, hogy a hosszú főzési idő alatt a hús rostjai szépen meglazulnak, és a zsír és a fűszerek íze átjárja a húst.

A marharagu ízvilága nagyban függ a használt fűszerektől és hozzávalóktól. Például a mexikói konyhában a chili, a koriander és a kömény gyakran megtalálhatók a marharagu receptekben, amelyek pikáns és fűszeres ízt adnak az ételnek. A mediterrán konyhában pedig olyan fűszerek, mint a rozmaring, a kakukkfű és a paradicsom dominálnak.

Érdekességként megemlíthetjük, hogy a marharagu elkészítése hosszú időt igényel. A húsnak lassan kell főznie, hogy a zsír és a kollagén szépen elolvadjon, és a hús puha és omlós legyen. Ezért a marharagu készítése ideális feladat a hétvégén vagy a szabadnapokon, amikor van elegendő idő a főzésre és a lassú főzés élvezetére.

A marharagu sokféle formában készülhet. Lehet egyszerűen egy gazdag húsleves, amelyet tésztával vagy rizzsel tálalnak. Vagy akár egy sűrűbb, szószos változat is, amelyet köretként tálalnak burgonyával vagy kenyérrel.

A hozzávalók és a fűszerek változatossága lehetővé teszi, hogy mindenki megtalálja a saját ízlésének megfelelő verziót. A marharagu készítése számos konyhai technikát és alapanyagot igényel, de az eredmény egy olyan étel, amelyet érdemes elkészíteni és élvezni. 

Ha már itt tartasz az olvasásban és a Jalapeno chilis marharagu recept felcsigázott, mostanra biztosan összefutott a nyál a szádban, és harapnál valami tüzeset. A Sárréti ChiliFarm webshopjában egészen biztosan megtalálod azokat a termékeket, amelyek garantáltan megmunkálják a nyelőcsövedet. Savanyúság, snack, őrlemény, szósz és krémek kezdő és haladó szinten. Ha pedig kíváncsi vagy, hogyan termelünk mi, gyere, látogass el hozzánk a fóliasátrak alá! Ha elég vakmerő vagy, még a Carolina Reaperünket is megkóstolhatod, csak kérünk, ne fakadj sírva, elég ha mi könnyezünk folyton. 

Megosztás:
Facebook
Pinterest
Email

Neked ajánlott

partnerünk a kertben
partnerünk a weben
partnerünk a konyhában
Chili-csoki mousse Gasztromókus rumos meggyes chili szósszal

Chili-csoki mousse

A Sárréti ChiliFarm és a Whirlpool Magyarország bemutatja: Újra gondolt csokoládés desszert, amit pikk-pakk összepakolhatsz

Tovább