Egyszerre melengető és hűsítő, ez a főzés nélküli hideg spanyol paradicsomleves (Gazpacho), aminek a receptjét elhoztam nektek. Hidratál, tele van vitaminnal és igazán jól fog esni a melegebb napokon.
Hozzávalók 3-4 adahoz:
• 400 g friss paradicsom | • 0,5 db kígyóuborka |
• 1 db kápia paprika | • 1 db lilahagyma |
• Kis csokor bazsalikom | • 50 ml olívaolaj |
• 50 ml almaecet | • 1,5 ek Sárréti ChiliFarm Filthy Kiss chiliszósz |
• 1 gerezd fokhagyma | • só |
• bors |
Gazpacho elkészítése:
Engedj vizet egy lábasba és tedd fel forrni a tűzhelyre. Készíts egy másik tálba jeges vizet. Vágj egy X-et minden paradicsom aljába, majd óvatosan tedd bele a forrásban lévő vízbe azokat, kisebb adagokban. Blansírozd, ez körülbelül 30 másodpercnyi főzést jelent. Ezután egyből mehetnek a jeges vízbe. Végül jöhet a hámozás a korábbi X bevágás mentén.









Aprítsd fel a zöldségeket és a bazsalikomot. Tegyél félre a paprikából, az uborkából és a bazsalikomból a tálaláshoz. Egy turmixgép vagy botmixer segítségével pürésítsd a zöldségeket a hámozott paradicsommal, a chiliszósszal, az olívaolajjal és almaecettel. Sózd és borsozd ízlésed szerint. Hagyd pihenni a hűtőben legalább 30 percet. Végül tálalj.
Tipp: Olívaolajjal pirított bagett szeletekkel igazán finom.

Recept: Molnár Gábor – @gabormolnar92
Megkívántál egy kis csípőset?
Ha már itt tartasz az olvasásban, mostanra biztosan összefutott a nyál a szádban, és harapnál valami tüzeset. A Sárréti ChiliFarm webshopjában egészen biztosan megtalálod azokat a termékeket, amelyek garantáltan megmunkálják a nyelőcsövedet. Savanyúság, snack, őrlemény, szósz és krémek kezdő és haladó szinten. Ha pedig kíváncsi vagy, hogyan termelünk mi, gyere, látogass el hozzánk a fóliasátrak alá! Ha elég vakmerő vagy, még a Carolina Reaperünket is megkóstolhatod, csak kérünk, ne fakadj sírva, elég ha mi könnyezünk folyton.