Barion Pixel

Mézes mustáros csirkemell steak

Egyik kedvenc ételem a mézes mustáros csirke, melyet most csípős csirkemell steak formájában hoztam el nektek. És, hogy meglegyen a napi zöldségbevitel is, arról a rizshez adott sok zöldborsó és chimichurri-ban elrejtett rengeteg petrezselymet gondoskodik. 

Hozzávalók 3-4 adahoz:

500 g csirkemellfilé
bors3 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma4 ek Honey and the BEEast
200 ml tejszín0,5 bögre basmati rizs (~135g)
1 bögre víz1 bögre (fagyasztott) zöldborsó (~120g)
Kis csokor petrezselyem1 db friss chili
3 ek citromlé (~0,5 db citrom)3 ek olivaolaj

Mézes mustáros csirkemell steak elkészítése:

Tedd a rizst egy lábasba, öntsd rá a vizet, sózd és borsozd ízlésed szerint. Forrald fel, majd forrástól számítva kb 12 percig (vagy amíg a víz el nem fő) párold a rizst alacsony lángon, fedő alatt. Olyan 3-4 perccel a vége előtt add hozzá a borsót. Ha kész, forgasd össze a borsót a rizzsel. Tedd félre és hagyd pihenni fedő alatt.

A csirkemellről papírtörlővel itasd le a nedvességet, aztán sózd és borsozd. Kapcsold be sütőt alul-felül sütésre, 180 °C-ra. Tegyél fel egy vastag aljú, sütésálló serpenyőt a tűzre, önts bele 3 ek olívaolajat. Roppants össze egy gerezd fokhagymát és dobd az olajra. Magas hőfokon kezd el pirítani a csirkemellet kb 9-10 percig, percenként forgasd meg. Told a serpenyőt a sütőbe 12-15 percre. Ha elkészült, rakd át a csirkemellet és a fokhagymát egy hőálló tálba, majd fedd le alufóliával. Pihentesd 15 percig.

Ne hagyd veszni az ízeket a serpenyőből. Melegítsd alacsony lángon a benne maradt szafttal. Öntsd rá a tejszínt és tedd bele a 4 ek Honey and the BEEast chiliszószt. El ne felejtsd sózni. Forrald össze, amíg be nem sűrűsödik. Tedd félre.

Ezután készítsd el a chimichurri-t. Egy éles kés vagy aprító segítségével vágd apró darabokra a chilit, a megmaradt fokhagymát, a petrezselymet. Kavard alaposan össze egy tálban 3 ek olívaolajjal és 3 ek citromlével. Sózd, borsozd. Végül tálalj.

Recept: Molnár Gábor – @gabormolnar92

Megkívántál egy kis csípőset? 

Ha már itt tartasz az olvasásban, mostanra biztosan összefutott a nyál a szádban, és harapnál valami tüzeset. A Sárréti ChiliFarm webshopjában egészen biztosan megtalálod azokat a termékeket, amelyek garantáltan megmunkálják a nyelőcsövedet. Savanyúság, snack, őrlemény, szósz és krémek kezdő és haladó szinten. Ha pedig kíváncsi vagy, hogyan termelünk mi, gyere, látogass el hozzánk a fóliasátrak alá! Ha elég vakmerő vagy, még a Carolina Reaperünket is megkóstolhatod, csak kérünk, ne fakadj sírva, elég ha mi könnyezünk folyton. 

Facebook
Pinterest
WhatsApp

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hirdetés

Whirlpool logó

promóció

  • Akció! Pomfritz, Sültkrumpli fűszersó szórófejes kiszerelés

    Pomfritz | Sültkrumpli fűszersó 120g

    1.290 Ft
  • Akció! Fire in the hole, hamburger szósz nagy kiszerelés

    Fire in the hole | Édes-savanyú chili szósz

    1.390 Ft3.390 Ft
  • Akció! Füstölt édes fűszerpaprika őrlemény 40 gramm

    Füstölt édes fűszerpaprika | Csípősségmentes őrlemény 40g

    1.890 Ft
  • Akció! Snackiller, Salty crispy challenge dobozos kiszerelés

    Snackiller “Salty crispy challenge” | Chilizett sós rudak 100g

    1.890 Ft
  • Akció! TraBBQ, Whiskey-s BBQ szósz nagy kiszerelés

    traBBQ | Whiskey-s BBQ szósz

    1.990 Ft3.390 Ft
  • Akció! Habanero chili őrlemény kis kiszerelés

    Habanero | Chili őrlemény 15g

    1.990 Ft
0
    Kosarad tartalma
    A kosarad jelenleg üres