Egyik kedvenc ételem a mézes mustáros csirke, melyet most csípős csirkemell steak formájában hoztam el nektek. És, hogy meglegyen a napi zöldségbevitel is, arról a rizshez adott sok zöldborsó és chimichurri-ban elrejtett rengeteg petrezselymet gondoskodik.
Hozzávalók 3-4 adahoz:
500 g csirkemellfilé | só |
bors | 3 ek olívaolaj |
2 gerezd fokhagyma | 4 ek Honey and the BEEast |
200 ml tejszín | 0,5 bögre basmati rizs (~135g) |
1 bögre víz | 1 bögre (fagyasztott) zöldborsó (~120g) |
Kis csokor petrezselyem | 1 db friss chili |
3 ek citromlé (~0,5 db citrom) | 3 ek olivaolaj |
Mézes mustáros csirkemell steak elkészítése:
Tedd a rizst egy lábasba, öntsd rá a vizet, sózd és borsozd ízlésed szerint. Forrald fel, majd forrástól számítva kb 12 percig (vagy amíg a víz el nem fő) párold a rizst alacsony lángon, fedő alatt. Olyan 3-4 perccel a vége előtt add hozzá a borsót. Ha kész, forgasd össze a borsót a rizzsel. Tedd félre és hagyd pihenni fedő alatt.
A csirkemellről papírtörlővel itasd le a nedvességet, aztán sózd és borsozd. Kapcsold be sütőt alul-felül sütésre, 180 °C-ra. Tegyél fel egy vastag aljú, sütésálló serpenyőt a tűzre, önts bele 3 ek olívaolajat. Roppants össze egy gerezd fokhagymát és dobd az olajra. Magas hőfokon kezd el pirítani a csirkemellet kb 9-10 percig, percenként forgasd meg. Told a serpenyőt a sütőbe 12-15 percre. Ha elkészült, rakd át a csirkemellet és a fokhagymát egy hőálló tálba, majd fedd le alufóliával. Pihentesd 15 percig.









Ne hagyd veszni az ízeket a serpenyőből. Melegítsd alacsony lángon a benne maradt szafttal. Öntsd rá a tejszínt és tedd bele a 4 ek Honey and the BEEast chiliszószt. El ne felejtsd sózni. Forrald össze, amíg be nem sűrűsödik. Tedd félre.
Ezután készítsd el a chimichurri-t. Egy éles kés vagy aprító segítségével vágd apró darabokra a chilit, a megmaradt fokhagymát, a petrezselymet. Kavard alaposan össze egy tálban 3 ek olívaolajjal és 3 ek citromlével. Sózd, borsozd. Végül tálalj.

Recept: Molnár Gábor – @gabormolnar92
Megkívántál egy kis csípőset?
Ha már itt tartasz az olvasásban, mostanra biztosan összefutott a nyál a szádban, és harapnál valami tüzeset. A Sárréti ChiliFarm webshopjában egészen biztosan megtalálod azokat a termékeket, amelyek garantáltan megmunkálják a nyelőcsövedet. Savanyúság, snack, őrlemény, szósz és krémek kezdő és haladó szinten. Ha pedig kíváncsi vagy, hogyan termelünk mi, gyere, látogass el hozzánk a fóliasátrak alá! Ha elég vakmerő vagy, még a Carolina Reaperünket is megkóstolhatod, csak kérünk, ne fakadj sírva, elég ha mi könnyezünk folyton.