Barion Pixel
0

Baconbe göngyölt juhtúrós Jalapeno

Bogár Márk
Bogár Márk
Baconbe tekert juhtúrós jalapeno

A madárlátta chilik menyegzője egyenesen a zord vadkeletről!

Nem is szaporítjuk tovább a szót. Hisz ennek a receptnek a leírását és az összetevőit legalább annyi idő leírni, mint magát a receptet elkészíteni.

A Baconbe göngyölt juhtúrós Jalapeno elkészítése:

Beszerezzük a friss Jalapeno chilit a kedvenc termelőnktől vagy egy megbízható áruházlánc polcairól. Ha az utóbbi, akkor még dobj a kosárba egy kis juhtúrót, félkemény sajtot (Mondjuk trappista, az általában mindenhol van) és szalonnát, vagy ahogy a jólnevelt C-3PO mondaná: BÉKÖN.

A sütőt ki nem találnád, de 200 celsiukfokra előmelegítjük.

A Jalapeno chiliket megmossuk, ízlés szerint lecsípjük a kocsányát. Félbevágjuk a paprikát mértanilag középen, majd a magházat kikaparjuk az utolsó szemig.

Ezután egy alkalomhoz illő tepsibe – melyet ugye kibéleltél sütőpapírral? – helyezzük a már félbevágott Jalapeno chiliket hivatalosan fonákkal felfelé, hisz a belsejébe szeretnénk tölteni a lényeget.

Ha ezzel meg vagy, és – mind a 10 ujjad meg van – szépen sorakoznak a félbe vágott paprikák, akkor jöhet a juhtúró belepöttyintése, ízlésesen.

Ezután már nincs más hátra, mint a sajtreszelés – ujjakra vigyázni – , és a pepecs szalonnába tekerés egyesével. A szalonnát a spórolás jegyében nyugodtan félbevághatod, bőven elég lesz így is egy Jalapenora.

Ha megvagy, akkor pattintsd be a sütőbe az étket, legalább 25 percre, de minimum addig amíg aranybarna nem lesz a sajt a tetején.

Ez idő alatt nyugodtan lefürödhetsz, felporszívózhatsz és visszanézheted, hogy milyen jól játszott Szoboszlai Dominik a Liverpoolban.

Hozzávalók:

  • Friss zöld Jalapeno chili
  • Juhtúró
  • Sajt
  • Bacon

Jó étvágyat kívánunk a baconbe göngyölt juhtúrós Jalapeno chilihez!

Megkívántál egy kis csípőset? 

Ha már itt tartasz az olvasásban, mostanra biztosan összefutott a nyál a szádban, és harapnál valami tüzeset. A Sárréti ChiliFarm webshopjában egészen biztosan megtalálod azokat a termékeket, amelyek garantáltan megmunkálják a nyelőcsövedet. Savanyúság, snack, őrlemény, szósz és krémek kezdő és haladó szinten. Ha pedig kíváncsi vagy, hogyan termelünk mi, gyere, látogass el hozzánk a fóliasátrak alá! Ha elég vakmerő vagy, még a Carolina Reaperünket is megkóstolhatod, csak kérünk, ne fakadj sírva, elég ha mi könnyezünk folyton. 

Facebook
Pinterest
Email
hirdetés
Whirlpool logó

Chili-csoki mousse

Újragondolt csokoládés desszert, amit pikk-pakk összepakolhatsz rövid idő alatt a konyhában, nincs szükség sok alapanyagra,

Tovább

A Scoville-skála

Fedezd fel a Scoville-skála világát a Sárréti ChiliFarm blogján! Ismerd meg a legcsípősebb chili fajtákat

Tovább

Legújabb receptek