Barion Pixel
Chili Con Carne saláta tálalva Finchili savanyúsággal és Filthy Kiss fokhagymás chili szósszal

Chili Con Carne Saláta

Picture of Molnár Gábor
Molnár Gábor

Klasszikus újragondolva

Szeretem szokatlan köntösbe öltöztetni a klasszikus ételeket, oly módon, hogy az hozza a megszokott ízvilágot, de mégis nyújtson valami új élményt. Ez a Chili con Carne salátaként frissítő és gyorsan összedobható egy laza ebédnek.

Hozzávalók 3-4 adaghoz:

  • 0,5 csomag bacon
  • 500 g darált sertés- vagy pulykahús
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db Sárréti Chilifarm Chipotle
  • 2 ek Sárréti Chilifarm Filthy Kiss
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 tk őrölt koriandermag
  • 0,5 tk őrölt fahéj
  • 0,5 tk őrölt gyömbér
  • 1 tk pirospaprika
  • 1,5 dl világos sör (Hübris Pils)
  • 0,5 konzerv vörösbab
  • 0,5 konzerv kukorica
  • bors
  • 1 db szívsaláta
  • 0,5 db jégsaláta
  • 0,5 db kígyóuborka
  • 1 marék koktélparadicsom
  • 1-2 db kaliforniai paprika
  • 1 db érett avokádó
  • 1 marék tortilla chips
  • 2 ek joghurt vagy tejföl
  • 12 db Sárréti Chilifarm Finchili

Chili Con Carne Saláta elkészítése:

Tedd az apró darabokra vágott bacon-t egy hideg lábasba. Hevítsd a lábast a bacon-nel, és pirítsd addig a szalonnát, amíg jó ropogós nem lesz. Tedd félre egy tálba. 

A szalonna zsírján kezd el pirítani a darált húst. Időnként kavard meg. Amíg a hús pirul, rehidradtáld a Chipotle paprikát, azaz tedd félre egy hőálló tálba és önts rá forró vizet.

Hagyd így legalább 10 percig. Ezután ismét a húsé a főszerep és jöhetnek a fűszerek (só, bors, római kömény, kömény, koriandermag, pirospaprika), illetve a Chipotle paprikát se felejtsd el.

Ráöntheted a chili vízét is a húsra. Közepes hőfokon főzd tovább addig, amíg újra sercegni nem kezd, azaz amíg a folyadék el nem párolgott róla (~15-20 perc).

Időnként kavarj rajta egyet. Ezután jöhet a sör. 10 perc múlva pedig add hozzá a vörösbabot és a kukoricát. Forgasd össze és főzd további 15 percig, vagy amíg a bab és a kukorica meg nem puhul. 

Ezután készítsd elő a zöldségeket a tálaláshoz. Vágd apró csíkokra a salátákat és az avokádót, felezd a paradicsomokat, kockázd fel az uborkát és a kaliforniai paprikát. Végül tálalj.

Tipp: Pár csepp friss lime lé új szintre emeli az ízeket

Recept: Molnár Gábor – @gabormolnar92

Megkívántál egy kis csípőset? 

Ha már itt tartasz az olvasásban, mostanra biztosan összefutott a nyál a szádban, és harapnál valami tüzeset. A Sárréti ChiliFarm webshopjában egészen biztosan megtalálod azokat a termékeket, amelyek garantáltan megmunkálják a nyelőcsövedet. Savanyúság, snack, őrlemény, szósz és krémek kezdő és haladó szinten. Ha pedig kíváncsi vagy, hogyan termelünk mi, gyere, látogass el hozzánk a fóliasátrak alá! Ha elég vakmerő vagy, még a Carolina Reaperünket is megkóstolhatod, csak kérünk, ne fakadj sírva, elég ha mi könnyezünk folyton. 

Friss cikkek

Tartalomjegyzék
0
    0
    Kosár tartalma
    A kosarad jelenleg üres
    Mások ezeket választották még hozzá:
    • Natúr ecetes torma üvegben
      Heit - Natúr ecetes torma 200g
      1.490 Ft +Hozzáadom
    • Gasztromókus, Meggyes rumos chili szósz nagy kiszerelés
      Gasztromókus | Meggyes rumos chili szósz 120g
      3.790 Ft +Hozzáadom
    • Mistery box, zsákbamacska ajándék
      ChiliFarm Mystery Box
    • Kezdő kivánchili chili válogatás, 8 különböző termék egy dobozban
      Kezdő kívánchili termékválogatás (8 termék)
      13.620 Ft +Hozzáadom
      Szállítás kalkulátor