Szeretem szokatlan köntösbe öltöztetni a klasszikus ételeket, oly módon, hogy az hozza a megszokott ízvilágot, de mégis nyújtson valami új élményt. Ez a Chili con Carne salátaként frissítő és gyorsan összedobható egy laza ebédnek.
Hozzávalók 3-4 adaghoz:
0,5 csomag bacon | 500 g darált sertés- vagy pulykahús |
1 gerezd fokhagyma | 1 fej vöröshagyma |
1 db Sárréti Chilifarm Chipotle | 2 ek Sárréti Chilifarm Filthy Kiss |
1 tk őrölt római kömény | 1 tk őrölt kömény |
1 tk őrölt koriandermag | 0,5 tk őrölt fahéj |
0,5 tk őrölt gyömbér | 1 tk pirospaprika |
1,5 dl világos sör (Hübris Pils) | 0,5 konzerv vörösbab |
0,5 konzerv kukorica | só |
bors | 1 db szívsaláta |
0,5 db jégsaláta | 0,5 db kígyóuborka |
1 marék koktélparadicsom | 1-2 db kaliforniai paprika |
1 db érett avokádó | 1 marék tortilla chips |
2 ek joghurt vagy tejföl | 12 db Sárréti Chilifarm Finchili |
Chili Con Carne Saláta elkészítése:
Tedd az apró darabokra vágott bacon-t egy hideg lábasba. Hevítsd a lábast a bacon-nel, és pirítsd addig a szalonnát, amíg jó ropogós nem lesz. Tedd félre egy tálba.
A szalonna zsírján kezd el pirítani a darált húst. Időnként kavard meg. Amíg a hús pirul, rehidradtáld a Chipotle paprikát, azaz tedd félre egy hőálló tálba és önts rá forró vizet.
Hagyd így legalább 10 percig. Ezután ismét a húsé a főszerep és jöhetnek a fűszerek (só, bors, római kömény, kömény, koriandermag, pirospaprika), illetve a Chipotle paprikát se felejtsd el.
Ráöntheted a chili vízét is a húsra. Közepes hőfokon főzd tovább addig, amíg újra sercegni nem kezd, azaz amíg a folyadék el nem párolgott róla (~15-20 perc).
Időnként kavarj rajta egyet. Ezután jöhet a sör. 10 perc múlva pedig add hozzá a vörösbabot és a kukoricát. Forgasd össze és főzd további 15 percig, vagy amíg a bab és a kukorica meg nem puhul.
Ezután készítsd elő a zöldségeket a tálaláshoz. Vágd apró csíkokra a salátákat és az avokádót, felezd a paradicsomokat, kockázd fel az uborkát és a kaliforniai paprikát. Végül tálalj.
Tipp: Pár csepp friss lime lé új szintre emeli az ízeket










Recept: Molnár Gábor – @gabormolnar92
Megkívántál egy kis csípőset?
Ha már itt tartasz az olvasásban, mostanra biztosan összefutott a nyál a szádban, és harapnál valami tüzeset. A Sárréti ChiliFarm webshopjában egészen biztosan megtalálod azokat a termékeket, amelyek garantáltan megmunkálják a nyelőcsövedet. Savanyúság, snack, őrlemény, szósz és krémek kezdő és haladó szinten. Ha pedig kíváncsi vagy, hogyan termelünk mi, gyere, látogass el hozzánk a fóliasátrak alá! Ha elég vakmerő vagy, még a Carolina Reaperünket is megkóstolhatod, csak kérünk, ne fakadj sírva, elég ha mi könnyezünk folyton.