Barion Pixel
0

Chili Con Carne Saláta

Picture of Molnár Gábor
Molnár Gábor
Chili Con Carne saláta tálalva Finchili savanyúsággal és Filthy Kiss fokhagymás chili szósszal

Klasszikus újragondolva

Szeretem szokatlan köntösbe öltöztetni a klasszikus ételeket, oly módon, hogy az hozza a megszokott ízvilágot, de mégis nyújtson valami új élményt. Ez a Chili con Carne salátaként frissítő és gyorsan összedobható egy laza ebédnek.

Hozzávalók 3-4 adaghoz:

  • 0,5 csomag bacon
  • 500 g darált sertés- vagy pulykahús
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db Sárréti Chilifarm Chipotle
  • 2 ek Sárréti Chilifarm Filthy Kiss
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 tk őrölt koriandermag
  • 0,5 tk őrölt fahéj
  • 0,5 tk őrölt gyömbér
  • 1 tk pirospaprika
  • 1,5 dl világos sör (Hübris Pils)
  • 0,5 konzerv vörösbab
  • 0,5 konzerv kukorica
  • bors
  • 1 db szívsaláta
  • 0,5 db jégsaláta
  • 0,5 db kígyóuborka
  • 1 marék koktélparadicsom
  • 1-2 db kaliforniai paprika
  • 1 db érett avokádó
  • 1 marék tortilla chips
  • 2 ek joghurt vagy tejföl
  • 12 db Sárréti Chilifarm Finchili

Chili Con Carne Saláta elkészítése:

Tedd az apró darabokra vágott bacon-t egy hideg lábasba. Hevítsd a lábast a bacon-nel, és pirítsd addig a szalonnát, amíg jó ropogós nem lesz. Tedd félre egy tálba. 

A szalonna zsírján kezd el pirítani a darált húst. Időnként kavard meg. Amíg a hús pirul, rehidradtáld a Chipotle paprikát, azaz tedd félre egy hőálló tálba és önts rá forró vizet.

Hagyd így legalább 10 percig. Ezután ismét a húsé a főszerep és jöhetnek a fűszerek (só, bors, római kömény, kömény, koriandermag, pirospaprika), illetve a Chipotle paprikát se felejtsd el.

Ráöntheted a chili vízét is a húsra. Közepes hőfokon főzd tovább addig, amíg újra sercegni nem kezd, azaz amíg a folyadék el nem párolgott róla (~15-20 perc).

Időnként kavarj rajta egyet. Ezután jöhet a sör. 10 perc múlva pedig add hozzá a vörösbabot és a kukoricát. Forgasd össze és főzd további 15 percig, vagy amíg a bab és a kukorica meg nem puhul. 

Ezután készítsd elő a zöldségeket a tálaláshoz. Vágd apró csíkokra a salátákat és az avokádót, felezd a paradicsomokat, kockázd fel az uborkát és a kaliforniai paprikát. Végül tálalj.

Tipp: Pár csepp friss lime lé új szintre emeli az ízeket

Recept: Molnár Gábor – @gabormolnar92

Megkívántál egy kis csípőset? 

Ha már itt tartasz az olvasásban, mostanra biztosan összefutott a nyál a szádban, és harapnál valami tüzeset. A Sárréti ChiliFarm webshopjában egészen biztosan megtalálod azokat a termékeket, amelyek garantáltan megmunkálják a nyelőcsövedet. Savanyúság, snack, őrlemény, szósz és krémek kezdő és haladó szinten. Ha pedig kíváncsi vagy, hogyan termelünk mi, gyere, látogass el hozzánk a fóliasátrak alá! Ha elég vakmerő vagy, még a Carolina Reaperünket is megkóstolhatod, csak kérünk, ne fakadj sírva, elég ha mi könnyezünk folyton. 

Facebook
Pinterest
Email
partnerünk a konyhában
partnerünk a kertben

Chili-csoki mousse

Újragondolt csokoládés desszert, amit pikk-pakk összepakolhatsz rövid idő alatt a konyhában, nincs szükség sok alapanyagra,

Tovább

Legújabb receptek