Barion Pixel
0

Málnás kevert sütemény: Nyári frissítő desszert

Málnás kevert sütemény tálcán felszeletelve tálalva
Picture of Husi-Bogár Elizabet
Husi-Bogár Elizabet
Facebook
Pinterest
Email

Egyszerű és gyors recept, amely garantáltan elnyeri a család tetszését

Az édes, friss kertből szedett málnával készült kevert sütemény tökéletes választás, ha egy gyors és ízletes desszertet szeretnél készíteni. Ez a sütemény nemcsak egyszerűen elkészíthető, de minden falatja igazi ízélményt nyújt. Legyen szó egy családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy csak egy délutáni csemegéről, a málnás kevert sütemény mindig sikert arat.

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 240 g cukor
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 75 ml olaj
  • 300 ml tej
  • 350 g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 300 g friss málna
  • 1 kk fahéj
  • 1 db citrom héja
  • porcukor

A málnás kevert sütemény elkészítése:

A tojást a cukorral és a vaníliáscukorral habosra, fehéredésig verjük. Belekeverjük az olajat, hozzáöntjük a tejet.

Ezután a lisztet kimérjük és belekeverjük a fahéjat, a sütőport majd ezt is beledolgozzuk a citrom héjával együtt.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, tetejére a megmosott málnát rászórjuk és előmelegített 180°C-os sütőben szép aranybarnára sütjük, körülbelül 35 perc.

Tetejére porcukrot szórhatunk, még langyosan szeletelhetjük.

Miért fogyasszunk szezonálisan gyümölcsöket?

A szezonális gyümölcs fogyasztása azt jelenti, hogy az adott évszakban termő gyümölcsöket fogyasztjuk, amelyek a természetes érési időszakukban kerülnek a piacra. Ennek számos előnye van, mind az egészség, mind a környezet szempontjából.

Frissesség és íz: A szezonális gyümölcsök a természetes érési idejükben kerülnek szüretelésre, így frissebbek, ízletesebbek és tápanyagokban gazdagabbak, mint a távolról szállított vagy mesterségesen érlelt gyümölcsök.

Tápanyagtartalom: A szezonális gyümölcsök tápanyagprofilja optimálisabb, mivel természetes körülmények között érettek meg. Ezek a gyümölcsök több vitamint, ásványi anyagot és antioxidánst tartalmaznak.

Költséghatékonyság: A szezonális gyümölcsök általában olcsóbbak (lehetnek), mivel bőséges kínálatban állnak rendelkezésre és kevesebb tárolási és szállítási költséggel járnak.

Környezetvédelem: A szezonális gyümölcsök fogyasztása csökkenti az ökológiai lábnyomot, mivel kevesebb energia és üzemanyag szükséges a szállításukhoz és tárolásukhoz. Ez segít csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását.

Helyi gazdaság támogatása: A szezonális gyümölcsök vásárlásával a helyi termelőket és gazdaságokat támogatjuk, ami erősíti a közösséget és fenntarthatóbbá teszi az élelmiszer-ellátást.

A szezonális gyümölcsök fogyasztása tehát nemcsak egészségesebb, hanem környezetbarátabb és gazdaságilag is előnyös megoldás, amely minden szempontból pozitív hatással van az életünkre.

Megkívántál egy kis csípőset?

Ha már itt tartasz az olvasásban, mostanra biztosan összefutott a nyál a szádban, és harapnál valami tüzeset. A Chili webshopban egészen biztosan megtalálod azokat a termékeket, amelyek garantáltan megmunkálják a nyelőcsövedet. Savanyúság, snack, őrlemény, szósz és krémek kezdő és haladó szinten.

Ha pedig kíváncsi vagy, hogyan termelünk mi, gyere, látogass el hozzánk a fóliasátrak alá! Ha elég vakmerő vagy, még a Carolina Reaperünket is megkóstolhatod, csak kérünk, ne fakadj sírva, elég ha mi könnyezünk folyton. 

Recept: Husi-Bogár Elizabet

Megosztás:
Facebook
Pinterest
Email

Neked ajánlott