Avagy egy forró kollaboráció, ahol sztárok égetik magukat – önként!
A Hot Ones YouTube műsort talán itthon csak a fanatikus nézők ismerik, de hazai csatornákon is próbálkoztak már valamilyen csípős termék tesztelésével a kamerák előtt (pl.: Fekete Miki vagy a LázárChef).
Annak ellenére, hogy számos tiktok videó is fellelhető a hálón, ami szimplán csak prank, és nincs különösebb történet: egy bitang erős chili paprikát, vagy azzal bevont chipset kell kamera előtt elfogyasztania a gyanútlan főszereplőnek, akinek a reakcióin aztán jót lehet röhögni.
Forró kérdések – még forróbb válaszok
Az amcsik ezzel szemben ráéreztek ennek a kulináris élvezetnek a fogyaszthatóbb verziójára: a mára már 25 (!) évadot megért sorozat alig félórás részekkel ugyanis olyan világsztárokat, illetve ismert figurákat hív egy kötetlen beszélgetésre, akik nem restek csípős csirkeszárnyat fogyasztani az egyre melegedő kérdések között.


A vendégek között megtalálhatóak színészek és zenészek, sportolók, modellek minden mennyiségben (izgalmas végig görgetni az évadok névsorát, hogy éppen kik voltak húzónevek az évek során) a tematika pedig egy csirkeszárny, egy kérdés, a Scoville skálán fölfelé haladva – már ami a csípősségi szintet illeti. A recept bevált: a hírességek emberközelibbé és egyszerűen szimpatikusabbá válnak, ha lángol a nyelvük, az internet népének legnagyobb boldogságára.
Popkulturális sikersztori
A trash-reality mögött viszont komoly szakmai megfontolások és üzletileg helyes döntések állnak. Az austini Noah Chaimberg gyerekkori fűszerrajongásából immár igazi nagyvállalattá nőtt az egykori álom.
A családban Noah nagymamája volt odáig a csípős ízekért, egy generációt azonban ugrott a chili szeretete. Állítólag a nagyit olyan kemény fából faragták, hogy többször fogadott az eladóval, hogyha bevállalja, hogy megeszik egy példányt a boltos legerősebb paprikájából, az egész bevásárlókosarának tartalmát ő fizeti – nos, hetekig szponzorálta a néni családját a közértes…
Felnőve Chaimberg fűszerimádata a saját készítésű, valamint a kézműves, nehezen hozzáférhető, alacsony ismertségű, ám egzotikus ízvilágú szószok felé vitte a karrierjét.
Először csak egész piciben, gurulós kis fűszeres kocsiról árulta a portékáját, majd 2015-ben végre megnyithatta első üzletét, a Heatonist-et Brooklynban, ami egyszerre működött showroom-ként és üzletként.
Az egyik első és azóta is gyümölcsöző partnerség a Hot Ones producerével és műsorvezetőjével, Chris Schoenbergerrel és Sean Evans-szal alakult ki, akik felkérték Noah-t és a Heatonist csapatát, hogy kutassanak fel, illetve fejlesszenek új, közös ízeket a műsor kedvéért.
Azóta megállíthatatlan a két csapat: a Heatonist márkanév örökre összeforrt a Hot Ones-szal. A legendás partnerségnek olyan szószokat köszönhetünk, mint a „The Last Dab” és a „Los Calientes”.
Exkluzivitásban elsők
Chaimberg üzlete az indulás óta egyre nagyobb fordulatszámmal pörög, és együttműködések széles skáláját villantotta már fel, például a Korn zenekarral, akikkel pörkölt kukoricás szószt készített, vagy a közkedvelt Netflix-es sorozat, a Stranger Things ihlette szósz-kollekciót, név szerint: Benny’s Burgers Hot Sauce, Surfer Boy Pizza Hot Sauce, Hellfire Club Hot Sauce.


A márka nevéhez kötődik még a Guinness által rekordernek kikiáltott Pepper X, hiszen kizárólag a HEATONIST Hot Ones The Last Dab és Smokin’ Ed’s szószaiban található meg.
A The Last Dab Xperience 91 % Pepper X-et tartalmaz friss, szárított és desztillált változatban – kipróbálása csak az igazán erős idegzetűeknek ajánlott.
A Hot Ones nem csupán egy YouTube-műsor, hanem egy gasztronómiai jelenség, amely világszerte milliókat hódított meg. Ha van merszed, próbáld ki te is a legendás szószokat – de készülj fel, mert a csípős élmény garantáltan maradandó!
Megkívántál egy kis csípőset a Hot Ones sztori után?
Ha már itt tartasz az olvasásban, mostanra biztosan összefutott a nyál a szádban, és harapnál valami tüzeset. A chili webshopban egészen biztosan megtalálod azokat a termékeket, amelyek garantáltan megmunkálják a nyelőcsövedet. Savanyúság, snack, fűszerek, chili szószok és krémek kezdő és haladó szinten.
Cikket írta: Magyar Marianna