Barion Pixel
0

Zöldséges csirke kuszkusszal

Picture of Bogár Márk
Bogár Márk
Zöldséges csirke kuszkusszal
Facebook
Pinterest
Email

Hidegen, és melegen is finom!

A zöldséges csirke kuszkusszal egy olyan recept, amely ötvözi a friss zöldségek gazdagságát és a csirkehús naturális jellegét egy könnyű és változatos étellel. Ezt a fogást nem csak egyszerű elkészíteni, de tökéletes választás lehet egy gyors ebédre vagy vacsorára. A zöldséges csirke kuszkusszal egyensúlyt teremt az egészséges táplálkozás és a kulináris élvezetek között.

Hozzávalók:

  • 500g felkockázott csirkemell
  • 2 gerezd finomra vágott fokhagyma
  • 1 db nagy fehér hagyma rusztikusra vágva
  • 1 db padlizsán felkockázva
  • 1 db cukkini felkockázva
  • 6 db barna csiperke felszeletelve
  • 1 db nagy kaliforniai paprika felcsíkozva
  • 2 db répa felaprítva
  • Olívaolaj 
  • Bors
  • “Özvegycsináló” Carolina Reaper chili pehely  
  • 5 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál méz
  • 2 dl víz
  • 1 evőkanál kukorica keményítő
  • Kuszkusz

Elkészítés:

Olívaolajon megpirítjuk a csirkemellet.

Hozzáadom a chilit és ízlés szerint a borsot.

Rádobom a fokhagymát, majd a sót.

Ha lepirult mehet rá a répa is.

Majd szép sorban a hagyma, a padlizsán, a cukkini, a gomba és legutoljára a kaliforniai paprika.

Ha a zöldséges hús lepirult, hozzáadom a szóját és a mézet. Hagyom hogy átvegyék a zöldségek a szójás szaftot.

A keményítőt kikeverem a vízzel majd a megpirult zöldséges csirkéhez adom, hogy besűrítse a levét.

Felforraljuk és kész.

Köretként kuszkuszt készítettem, mert gyors, finom és laktató. 

A kuszkuszhoz annyi sós forró vizet kell önteni, hogy körülbelül 2 ujjnyira ellepje.

Fedő alatt 5 perc alatt kész, és már található is a zöldséges csirke kuszkusszal!

Érdekesség a kuszkuszról:

A kuszkusz egy tradicionális észak-afrikai étel, amely a búza keményítőjéből készül. Először a berberek ételeként jelent meg, majd az arab konyha révén terjedt el az észak-afrikai térségben. A kuszkusz készítése során a búza lisztet vízzel összekeverik, majd kis golyókat formálnak belőle.

Érdekességként megemlíthetjük, hogy a kuszkusz hagyományosan kézi mozdulatokkal készül, de ma már elérhető előre elkészített formában is, amelyek csak forró víz hozzáadásával készülnek. A kuszkusz gyors elkészülése és változatos felhasználási lehetőségei miatt népszerű választás a konyhákban világszerte.

Elkészítetted? Oszd meg velünk!

Töltsd fel a Facebook vagy Instagram oldaladra, jelöld meg a bejegyzésben a Sárréti ChiliFarm oldalát és használd a #sarretichilifarm taget.

Megkívántál egy kis csípőset?

Ha már itt tartasz az olvasásban, mostanra biztosan összefutott a nyál a szádban, és harapnál valami tüzeset. A Sárréti ChiliFarm webshopjában egészen biztosan megtalálod azokat a termékeket, amelyek garantáltan megmunkálják a nyelőcsövedet. Savanyúság, snack, őrlemény, szósz és krémek kezdő és haladó szinten. Ha pedig kíváncsi vagy, hogyan termelünk mi, gyere, látogass el hozzánk a fóliasátrak alá! Ha elég vakmerő vagy, még a Carolina Reaperünket is megkóstolhatod, csak kérünk, ne fakadj sírva, elég ha mi könnyezünk folyton. 

Megosztás:
Facebook
Pinterest
Email

Neked ajánlott

partnerünk a kertben
partnerünk a weben
partnerünk a konyhában
Chili-csoki mousse Gasztromókus rumos meggyes chili szósszal

Chili-csoki mousse

A Sárréti ChiliFarm és a Whirlpool Magyarország bemutatja: Újra gondolt csokoládés desszert, amit pikk-pakk összepakolhatsz

Tovább