Kevés előkészületet igényel ez a csirkehúsleves, és hidd el, az egész családod lenyűgözöd vele! Gyerekek és idősek is imádni fogják! Készíthetitek más húsból is, ez egy alap recept, csak a képzeletetek szab határt az ízesítését illetően.
Hozzávalók:
- 3 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 db zeller
- 1 nagy csirkemell nagyobb darabokra vágva
- 1 db karalábé
- 1 db vöröshagyma
- 1 evőkanál só
- 1 bögre fagyasztott borsó
- 1 evőkanál szemes bors
- 1 csokor petrezselyem
- 2 db babérlevél
- 2 ek. olívaolaj
- víz
- Ízlés szerint cérnametélt
- Hogy megkoronázzuk a levest, Sárréti Chilifarm Macskapöcse paprikakrémet adjunk hozzá. Isteni lesz!
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, majd az olajat beletesszük egy lábasba, és elkezdjük rajta pirítani a hagymát, majd hozzáadjuk a húsokat is, és elkezdjük egy picit pirítani, majd felengedjük vízzel, sózzuk. A sárgarépát, a fehérrépát, a karalábét és a zellert megpucoljuk, és kisebb darabokra vágjuk. Adjuk a megtisztított zöldségeket és a borsót a húshoz. Ízesítsük sóval, borssal, babérlevéllel, és lassú tűzön gyöngyöztetve főzzük össze. Aki szokott használni és szereti, leveskockát is adhat hozzá. Ízlés szerint főzhetünk hozzá tésztát is, mi ezt most kihagytuk. A Macskapöcsét ki ne hagyjátok!


Szerezd be a Macskapöcse paprikakrémet leveseidhez!
Ha már itt tartasz az olvasásban, mostanra biztosan összefutott a nyál a szádban, és harapnál valami tüzeset. A Sárréti ChiliFarm chili webshopjában egészen biztosan megtalálod azokat a termékeket, amelyek garantáltan megmunkálják a nyelőcsövedet. Savanyúság, snack, őrlemény, szósz és krémek kezdő és haladó szinten.
Ha pedig kíváncsi vagy, hogyan termelünk mi, gyere, látogass el hozzánk a fóliasátrak alá! Ha elég vakmerő vagy, még a Carolina Reaperünket is megkóstolhatod, csak kérünk, ne fakadj sírva, elég ha mi könnyezünk folyton.
Recept: Farkas-Halász Évi