Barion Pixel
0

Chili-csoki mousse

Picture of Bogár Márk
Bogár Márk
Chili-csoki mousse Gasztromókus rumos meggyes chili szósszal

Újragondolt csokoládés desszert, amit pikk-pakk összepakolhatsz rövid idő alatt a konyhában, nincs szükség sok alapanyagra, csak némi türelemre, amíg a hűtőben hűl. Meghoztuk a kedved? Hidd el, ez a chili-csoki mousse más lesz, mint amit eddig csináltál.

Hozzávalók:

Chili-csoki mousse tálalása pohárba

Elkészítési mód:

A csokoládét felolvasztjuk egy lábasban a Whirlpool indukciós főzőlap olvasztás funkciója segítségével (így nem kell még egy lábas, vízzel, és nem ég le a csoki sem, ellenben szépen alacsony hőmérsékleten olvad). Ahogy megolvad hozzáadjuk a chilit.

Előveszünk egy másik lábast, amelybe beletesszük a tojássárgákat és a porcukrot, és szintén az olvasztás funkción, habverővel 3-4 percig verjük, amíg a habos lesz és felmelegszik a keverék. 

Ha nincs olvasztó funkció a főzőlapon, úgy gőzfürdő felett végezzük ezt a műveletet. 

Ezt követően levesszük a tűzhelyről a masszát és robotgéppel további 3-4 percig habosítjuk. 

Hozzákeverjük a szinte teljesen lehűlt olvasztott csokoládét.

A tojásfehérjéből és a tejszínből is külön-külön habot verünk. 

A tojásfehérje- és a tejszínhab 1/3 részét hozzákeverjük a csokoládés krémhez, majd váltakozva, óvatosan – hogy ne törjük össze-, összeforgatjuk a maradékot is a csokoládés masszával.

Kiszedjük poharakba, és 1 órára hűtőbe tesszük, hogy összeálljon.

Ha megszilárdult meglocsoljuk a Gasztromókus szósszal, valamint ízlés szerint gyümölccsel, és már fogyaszthatjuk is!

Tudj meg többet a Whirlpool W CollectionWhirlpool indukciós főzőlapjáról:

Whirlpool indukciós főzőlap – WL S7960 NE

Habkönnyű chili-csoki mousse

A csokoládé mousse egy könnyed, habos desszert, amely a finom csokoládé és a levegős textúra tökéletes harmóniáját kínálja. A francia konyha egyik ikonikus édessége, ami az 1800-as évek óta kápráztatja el az ínyenceket.

Sokféleképpen készíthető, például tojással, tejszínnel, vagy akár vegán alternatívákkal is. A csokoládé mousse-nak számtalan változata létezik, így mindenki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelőt.

Különlegessé tehető különféle ízesítésekkel, mint például chili, menta, vagy akár narancs is, amelyek még izgalmasabbá teszik ezt az amúgy is lenyűgöző desszertet.

Elkészítetted? Oszd meg velünk!

Töltsd fel a Facebook vagy Instagram oldaladra, jelöld meg a bejegyzésben a Sárréti ChiliFarm oldalát és használd a #sarretichilifarm taget.

Megkívántál egy kis csípőset? 

Ha már itt tartasz az olvasásban, mostanra biztosan összefutott a nyál a szádban, és harapnál valami tüzeset. A Sárréti ChiliFarm webshopjában egészen biztosan megtalálod azokat a termékeket, amelyek garantáltan megmunkálják a nyelőcsövedet. Savanyúság, snack, őrlemény, szósz és krémek kezdő és haladó szinten.

Ha pedig kíváncsi vagy, hogyan termelünk mi, gyere, látogass el hozzánk a fóliasátrak alá! Ha elég vakmerő vagy, még a Carolina Reaperünket is megkóstolhatod, csak kérünk, ne fakadj sírva, elég ha mi könnyezünk folyton.

Szponzorált tartalom! #reklám #WhirlpoolMagyarország #sensingwhatmatters #sarretichilifarm

Facebook
Pinterest
Email
hirdetés
Whirlpool logó

Chili-csoki mousse

Újragondolt csokoládés desszert, amit pikk-pakk összepakolhatsz rövid idő alatt a konyhában, nincs szükség sok alapanyagra,

Tovább

A Scoville-skála

Fedezd fel a Scoville-skála világát a Sárréti ChiliFarm blogján! Ismerd meg a legcsípősebb chili fajtákat

Tovább

Legújabb receptek