Barion Pixel

Egyszerű epres tiramisu recept

Picture of Molnár Szandra
Molnár Szandra
Tálalt, elkészült epres tiramisu rengeteg eperrel

A nyár kedvenc sütés nélküli desszertje

Van valami varázslatos abban, amikor a friss eper és a krémes mascarpone találkozik egy hűsítő nyári desszertben. Az epres tiramisu nem véletlenül lett az egyik legnépszerűbb nyári finomság: gyorsan elkészíthető, látványos, és mindenki imádja kortól függetlenül.

Ha szeretnél valami igazán különlegeset, mégis egyszerűt készíteni egy kerti partira, családi összejövetelre vagy csak egy vasárnapi ebéd utánra, ez az epres tiramisu recept telitalálat. Az olasz klasszikus újragondolt változata tökéletesen illik a szezonhoz: a kávé helyett friss eperpürével áztatjuk meg a babapiskótát, az alkohol helyett pedig egy kis citromlé gondoskodik az ízek játékáról.

Ez a recept nemcsak finom, hanem sütés nélkül készül, így a nyári melegben sem kell bekapcsolnod a sütőt. Néhány egyszerű hozzávalóval igazi „wow” hatást érhetsz el, legyen szó vendégvárásról, piknikről vagy csak egy kis kényeztetésről magadnak.

Az alábbiakban lépésről lépésre megmutatom, hogyan készül ez az epres tiramisu, hogy neked már csak annyi dolgod legyen, hogy kikanalazd a tálból. Ne lepődj meg, ha hamar elfogy, ez a desszert szinte kér egy repetát!

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók:

  • 500g Mascarpone
  • 200g habtejszín
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 800g friss eper
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 1 bio citrom leve és héja
  • 1 csomag babapiskóta
  • Igény szerint: Leteper: Epres, pikáns chili szósz

Elkészítés:

Készítsd el az eperpürét

500g eperet a barna cukorral a citrom héjjal és a levével gyorsforralóban szinte lekvárrá főzzük.

Keverd ki a mascarponés krémet

A Mascarponet a habtejszínnel a porcukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk.

A maradék epret feldaraboljuk, egy részét a habhoz adjuk, a másik része díszítéshez kell.

Áztasd meg a babapiskótát

Egy tortaformába elhelyezzük a babapiskótát, majd meglocsoljuk az epervelővel, ezután jöhet a mascarpones hab, és a rétegezést addig csináljuk, amíg el nem fogynak az elemek. A tetejét friss eperrel díszítjük.

Rétegezd és hűtsd le

Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a piskóta megpuhuljon.

Nos, ez a változat szándékosan tojás nélkül készült, így egy kicsik és nagyok is bátran ehetik.

💡 Tipp – hogyan dobhatod fel az epres tiramisut?

  • Egy kis fehércsoki forgáccsal vagy mentalevéllel a tetején igazán látványos lesz.
  • Pohárdesszertként is tálalhatod – így minden vendégnek külön adag jut.

Friss cikkek

Tartalomjegyzék
Ajándék ötletek
Kezdő kivánchili chili válogatás, 8 különböző termék egy dobozban
Kezdő kívánchili termékválogatás (8 termék)
Karácsonyi chili szósz válogatás: 8x35 gramm Sárréti ChiliFarm termék egy díszdobozban
Karácsonyi chili szósz válogatás 8x35g
Kívánchili chili válogatás 8 különböző Sárréti ChiliFarm termék egy dobozban
Kívánchili chili válogatás (8 termék)
Chili trio igazi gasztroajándék és csilicsomag
Chili trió | 3 termékes gasztroajándék chilicsomag 3x35g
TOP chilis termékek
0
    0
    Kosár tartalma
    A kosarad jelenleg üres
    Erősen ajánljuk:
    • Csokiller: Extra csípős snack
      Csokiller | Szárított extra erős chili szeletek, kakaós krémmel 15g
      1.990 Ft +Hozzáadom
    • Karácsonyi chili szósz válogatás: 8x35 gramm Sárréti ChiliFarm termék egy díszdobozban
      Karácsonyi chili szósz válogatás 8x35g
      12.000 Ft +Hozzáadom
    • Chilis méz tubusos kiszerelésben
      Hot Honey | Chilis méz 450g
      3.490 Ft +Hozzáadom
      Szállítás kalkulátor