Ma egy igazán tüzes fogással készültünk, amelyben a Sárréti Chilifarm termékeit kombináljuk egy pikánsan fŧszeres, karakteres étellel, amit csak Láva tésztának hívunk. A csirkemell biztosítja a fehérjét, a fusilli tészta pedig a tökéletes alapot. De vajon mennyire emeli az élményt, ha minőségi chili szószokat használunk? Tartsatok velünk, együnk!
Hozzávalók (2 főre):
- 50 g Sárréti Sriracha szósz
- Sárréti Carolina Reaper chili őrlemény ízlés szerint
- 100 g Honey and the BEEast mézes-mustáros chili szósz
- 300 g csirkemell
- 1 db tojás
- 200 g fusilli tészta
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/4 piros kaliforniai paprika
- 1 szál újhagyma
- 20 ml sötét szójaszósz
- 150 ml paradicsomszósz
- Őrölt feketebors
- Őrölt kurkuma
- Metélőhagyma
- Fehér szezámmag
- Olaj
- Keményítő vagy finomliszt
Elkészítés:
Tésztafőzés: A fusillit annyi vízben főzzük, hogy éppen ellepje, így a keményítőtartalmú főzőlét felhasználhatjuk a szósz sűrítéséhez.
Zöldségek előkészítése: A fokhagymát, paprikát apróra vágjuk, az újhagymát vékony karikákra szeleteljük.
Csirkemarinálás és sütés: A csirkemellet felkockázzuk, majd egy tálban összekeverjük tojással, szójaszósszal, feketeborssal és Carolina Reaper chili őrleménnyel (csak bátraknak!). 5 perc pihentetés után rászórjuk a keményítőt vagy lisztet, majd forró olajban ropogósra sütjük.
Szósz elkészítése: Forró olajon megpirítjuk a fokhagymát, kevés újhagymát és a paprika egy részét. Hozzáadjuk a szójaszószt, paradicsomszószt és kb. 2 merőkanál főzőlét, hogy sűrű krémes legyen. Fél perc kevergetés után jöhet a maradék paprika és újhagyma.
Mézes-mustáros csirkemell: Kevés forró olajon megpirítjuk a paradicsomszószt, majd hozzáadjuk a Honey and the BEEast chili szószt és egy csipet kurkumát. Belerakjuk a csirkemell felét és alaposan összekeverjük.
Srirachás csirkemell: Egy serpenyőben a maradék csirkemellet összeforgatjuk a Sárréti Sriracha szósszal, majd megszórjuk szezámmaggal.
Tálalás: Az igazi látványélmény érdekében mozaikszerűen rendezzük el a tányéron! Ha szeretnétek pontosan látni, hogyan, nézzétek meg a videót!
Recept videó:
Láva tészta és chilik
Reméljük, meghoztuk a kedveteket a Láva tésztához, és ti is elkészítitek ezt a tüzes fogást! Ha szeretnétek pontosan látni minden mozdulatot, vagy csak kíváncsiak vagytok, hogyan áll össze ez a szín- és ízkavalkád lépésről lépésre, mindenképp keressétek a recepthez tartozó videót a YouTube csatornán – garantáltan hasznos tippeket is találtok ott!
Ahhoz pedig, hogy az ízélmény igazán autentikus és ütős legyen, a minőségi, karakteres chilik elengedhetetlenek. Ha feltöltenétek a készleteket, kipróbálnátok a receptben szereplő finomságokat, vagy más tüzes különlegességekre vágytok, akkor irány a chili webshop, ahol minden szükséges hozzávalót és további ínyencségeket is megtaláltok! 🔥
Jó kísérletezést és jó étvágyat kívánunk!
Kövessétek a Tartsatok velünk együtt oldalát!
YouTube: https://www.youtube.com/@TartsatokVelunkEgyunk
TikTok: https://www.tiktok.com/@tartsatokvelunk_egyunk
Instagram: https://www.instagram.com/tartsatokvelunkegyunk/
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=61565772753311