Frissítő saláta és még pikáns is
Dübörög az őszibarack szezon. Szerintem ezt a gyümölcsöt nem csak magában, vagy süteménybe sütve érdemes fogyasztani, de egy salátát is szuperül feldob. Én ezúttal az öntetben is felhasználtam, így duplán őszibarackos lett a salátám.
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 1 őszibarack
- 4 cl (Honest Toil) olívaolaj
- 4 cl víz
- 1 tk hibiszkuszos só (ennek hiányában sima só, de kevesebb!)
- 1 teáskanál Sárréti Chilifarm Dzsedi tej barackos chiliszósz
- egy gerezd lime leve
- 1 db bébi római saláta
- fél kígyóuborka
- fél avokádó
- 2 db őszibarack
- 5 dkg fetasajt
Elkészítés:
A vinaigrette-hez az őszibarackot meghámoztam, leturmixoltam, egy befőttes üvegbe tettem, hozzáadtam az olívaolajat, ugyanannyi vizet, egy teáskanál Sal de Ibiza hibiszkuszos sót (sima sóból kevesebb kell!), egy darabka lime levét és egy teáskanálnyi Sárréti Chilifarm Dzsedi tej barackos chiliszószt tettem bele és összeráztam. Félretettem.
Összeállítottam a salátát. Egy bébi római salátát felvágtam és egy tálra tettem. Egy fél, felkockázott kígyóuborkát, egy fél, szintén felkockázott avokádót és két őszibarackot elosztottam rajta. 5 dkg kecske fetasajtot tettem a tetejére és meglocsoltam az öntettel. Önmagában, vagy grillezett csirkemell mellé is szuper.
Megkívántál egy kis csípőset?
Ha már itt tartasz az olvasásban, mostanra biztosan összefutott a nyál a szádban, és harapnál valami tüzeset. A Chili webshopban egészen biztosan megtalálod azokat a termékeket, amelyek garantáltan megmunkálják a nyelőcsövedet. Savanyúság, snack, őrlemény, szósz és krémek kezdő és haladó szinten.
Recept: Gasztrona
Blog: Gasztrona – kulináris kalandozások