🔞 Kizárólag felnőtteknek
Randi vagy egy laza este a barátokkal? Ebben a kánikulában nem lenne kellemes túl sok időt a konyhában tölteni. Készíts könnyű, gyümölcsös desszertet, egy kis csavarral! A lédús sárgadinnyét némi rummal és a Sárréti Chilifarm Dzsedi tej barackos chiliszószával dobtam fel. Hogyan készült?
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 1 nagyobb sárgadinnye fele
- 4 cl Pink pigeon barna rum (vagy más barna rum ízlés szerint)
- 4-5 felaprított menta levél
- friss lime leve ízlés szerint
- Sárréti Chilifarm Dzsedi tej barackos chiliszósz (ízlés szerint, bánjatok vele óvatosan!)
- 2 teáskanál barna cukor (én kristálycukrot szoktam használni, mert szeretem, ha ropog benne a cukor)
Elkészítés:
Egy nagyobb sárgadinnye felét karalábévájóval kigolyóztam. Szórtam rá két púpos teáskanál barna cukrot, 4-5 felaprított mentalevelet, ráöntöttem 4 cl Pink pigeon mauritiusi vaníliás rumot, facsartam rá friss limelevet és tettem bele Sárréti Chilifarm Dzsedi tejet, ami egy barackos chiliszósz. Ti azért ne öntözzétek olyan bőkezűen, mint én a videóban, mert irtóra csíp. Nagyon jó ez a kombináció. Esetleg egy grillsajttal párosítva kiléphet a desszert státuszból, és könnyű vacsorának is megteszi.
Tipp: szedd az ízesített sárgadinnyét jég közé, tegyél bele még lime-ot és mentát, és önts rá ízben passzoló jegesteát. Én ezúttal a London Tea Company őszibarack-rebarbara fairtrade teáját használtam hozzá.


A pikáns sárgadinnye mellé megkívántál egy kis csípős snacket?
Ha már itt tartasz az olvasásban, mostanra biztosan összefutott a nyál a szádban, és harapnál valami tüzeset. A Chili webshopban egészen biztosan megtalálod azokat a termékeket, amelyek garantáltan megmunkálják a nyelőcsövedet. Savanyúság, snack, őrlemény, szósz és krémek kezdő és haladó szinten.
CSAK 18 ÉVEN FELÜLIEKNEK! FOGYASZD FELELŐSSÉGGEL!
Recept: Gasztrona
Blog: Gasztrona – kulináris kalandozások