Laktató magyar egytálétel
A pásztortarhonya eredete az 1800-as évekre vezethető vissza, először a Nagy-Magyarország alföldi régióiban terjedt el a fogyasztása, pusztatarhonyának, vagy öregtarhonyának is nevezik. Először a puszta vándorai és a szökött betyárok, katonák között terjedt el, aztán szép lassan meghódította a magyar családok szívét és gyomrát is. Itt is érvényesül az ahány ház, annyi szokás elve, mi így készítjük:
Hozzávalók:
- 1 szál szárazkolbász (pl. gyulai)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 db tv paprika
- 2 db nagyobb paradicsom
- 5 db nagyobb burgonya
- 200 gramm száraz tarhonya
- 1 tk. pirospaprika
- só, bors, ízlés szerint
Tálaláshoz Sárréti Chilifarm Finchili savanyított ropogós Jalapeno chili termékét láthatjátok, isteni vele az ízélmény!
Pásztortarhonya elkészítése:
A hagymát és a krumplit megpucoljuk, apróra vágjuk, a paprikát és a paradicsomot is megtisztítjuk és kockákra vágjuk.
A kolbászt is tetszőleges vastagságú karikákra vágjuk. A tarhonyát olajon megpirítjuk, majd az apróra vágott hagymát ezen az alapon megdinszteljük, levesszük a tűzről. Fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, ízlés szerint.
Aki szereti tehet még bele fokhagymát is. Ezután mehet bele a krumpli, a paprika, a paradicsom és kolbász, majd annyi vízzel öntsük fel, hogy ellepje az egészet, de ez a mennyiség legyen kétszer annyi, mint amennyi tarhonyát használtunk. Időközönként keverjük meg, mert hamar le tud égni. Akkor jó, ha puha a tarhonya, de szaftos a végeredmény.
Egészségetekre!
Beszereznéd a receptben olvasott a chilit?
Ha már itt tartasz az olvasásban, mostanra biztosan összefutott a nyál a szádban, és harapnál valami tüzeset. A Sárréti ChiliFarm chili webshopjában egészen biztosan megtalálod azokat a termékeket, amelyek garantáltan megmunkálják a nyelőcsövedet. Savanyúság, snack, őrlemény, szósz és krémek kezdő és haladó szinten.
Ha pedig kíváncsi vagy, hogyan termelünk mi, gyere, látogass el hozzánk a fóliasátrak alá! Ha elég vakmerő vagy, még a Carolina Reaperünket is megkóstolhatod, csak kérünk, ne fakadj sírva, elég ha mi könnyezünk folyton.
Recept: Farkas-Halász Évi