Barion Pixel
Pásztortarhonya savanyított Jalapeno chilivel tálalva

Pásztortarhonya recept: Szökött betyárok kedvence

Picture of Halász Évi
Halász Évi

Laktató magyar egytálétel

A pásztortarhonya eredete az 1800-as évekre vezethető vissza, először a Nagy-Magyarország alföldi régióiban terjedt el a fogyasztása, pusztatarhonyának, vagy öregtarhonyának is nevezik. Először a puszta vándorai és a szökött betyárok, katonák között terjedt el, aztán szép lassan meghódította a magyar családok szívét és gyomrát is. Itt is érvényesül az ahány ház, annyi szokás elve, mi így készítjük:

Hozzávalók:

  • 1 szál szárazkolbász (pl. gyulai)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 db tv paprika
  • 2 db nagyobb paradicsom
  • 5 db nagyobb burgonya
  • 200 gramm száraz tarhonya
  • 1 tk. pirospaprika
  • só, bors, ízlés szerint

Tálaláshoz Sárréti Chilifarm Finchili savanyított ropogós Jalapeno chili termékét láthatjátok, isteni vele az ízélmény!

Pásztortarhonya elkészítése:

A hagymát és a krumplit megpucoljuk, apróra vágjuk, a paprikát és a paradicsomot is megtisztítjuk és kockákra vágjuk.

A kolbászt is tetszőleges vastagságú karikákra vágjuk. A tarhonyát olajon megpirítjuk, majd az apróra vágott hagymát ezen az alapon megdinszteljük, levesszük a tűzről. Fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, ízlés szerint.

Aki szereti tehet még bele fokhagymát is. Ezután mehet bele a krumpli, a paprika, a paradicsom és kolbász, majd annyi vízzel öntsük fel, hogy ellepje az egészet, de ez a mennyiség legyen kétszer annyi, mint amennyi tarhonyát használtunk. Időközönként keverjük meg, mert hamar le tud égni. Akkor jó, ha puha a tarhonya, de szaftos a végeredmény.

Egészségetekre!

Beszereznéd a receptben olvasott a chilit?

Ha már itt tartasz az olvasásban, mostanra biztosan összefutott a nyál a szádban, és harapnál valami tüzeset. A Sárréti ChiliFarm chili webshopjában egészen biztosan megtalálod azokat a termékeket, amelyek garantáltan megmunkálják a nyelőcsövedet. Savanyúság, snack, őrlemény, szósz és krémek kezdő és haladó szinten.

Ha pedig kíváncsi vagy, hogyan termelünk mi, gyere, látogass el hozzánk a fóliasátrak alá! Ha elég vakmerő vagy, még a Carolina Reaperünket is megkóstolhatod, csak kérünk, ne fakadj sírva, elég ha mi könnyezünk folyton. 

Recept: Farkas-Halász Évi

Friss cikkek

Tartalomjegyzék
0
    0
    Kosár tartalma
    A kosarad jelenleg üres
    Mások ezeket választották még hozzá:
    • Joker, Fűszeres, paradicsomos chili szósz nagy kiszerelés
      Joker | Paradicsomos chili szósz 110g
      3.790 Ft +Hozzáadom
    • Paradicsomos Carolina Reaper chili szósz 100 gramm
      Carolina "RED" | Paradicsomos Carolina Reaper chili szósz 100g
      3.390 Ft +Hozzáadom
    • TraBBQ, Whiskey-s BBQ szósz nagy kiszerelés
      traBBQ | Whiskey-s BBQ szósz 125g
      4.290 Ft +Hozzáadom
    • Filthy Kiss, Fokhagymás chili szósz nagy kiszerelés
      Filthy Kiss | Fokhagymás chili szósz 100g
      3.790 Ft +Hozzáadom
      Szállítás kalkulátor