Mi történik, ha a pálinkát chilire cseréljük?
Elárulom a második íratlan karácsonyi szabályt: nincs olyan, hogy elég desszert. A desszertből sosem elég. Így hát itt egy igazán mutatós, de könnyen összedobható pohárkrém, aminek nagyok és kicsik egyaránt örülni fognak, hiszen a pálinka kimaradt, de ne aggódj, a chili nem fog elriasztani senkit.
Hozzávalók 4 adaghoz:
Piskóta
- 2 db tojás
- 200 g kakaópor
- 125 g kristálycukor
- 150 g finomliszt
- 125 ml tej
- 25 ml étolaj
- 0.5 csomag sütőport
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
Tejszínhab
- 750 ml tejszín
- 2 csomag habfixáló
- 1 tk vanília kivonat
Meggyszósz
- 300 g fagyasztott meggy
- 1 dl víz
- 1 ek kristálycukor
- 1 ek étkezési keményítő
- 3 ek Sárréti Chilifarm Gasztromókus


Elkészítés:
Először készítsd elő a meggyszószt. Egy lábasban kezd el forralni a meggyet, a chiliszószt, a vizet és a cukrot. A keményítőt keverd csomómentesre egy kevés vízben, amint a meggy összeesett, de még kicsit roppanós, akkor add hozzá.
Forrald addig, amíg kellően be nem sűrűsödik, majd tedd félre kihűlni.
A piskótához először válaszd szét a tojásokat. A cukor felével készíts kemény habot a tojásfehérjéből, a másik felével és a vaníliás cukorral pedig keverd ki a sárgáját fehéredésig.
Keverd össze a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a sót egy tálba. Öntsd össze a tejet és az olajat egy másik tálba. A kikevert tojássárgájához felváltva, kis adagokban add hozzá a nedves és a száraz hozzávalókat.
A száraz hozzávalókat átszitálva. Végül óvatosan add hozzá a tojásfehérje habot. Ezután öntsd egy sütőpapírral bélelt 35×25 cm-es formába.
Tedd a piskótát 150 °C fokos előmelegített sütőbe, alul-felül sütésre 1 órára. Tűpróbával ellenőrizd, hogy megfelelően megsült-e.
Ha nem, tedd vissza még néhány percre. Hagyd kihűlni, majd vágd fel kis méretű kockákra.
Öntsd a tejszínt egy tálba. Add hozzá a habfixálót és a vanília kivonatot, majd egy habverő segítségével készíts kemény habot. Végül tálalj.
Tipp: Étcsokoládé forgács szépen mutat a pohárkrém tetején.
Feketeerdő pohárkrém recept: Molnár Gábor – @gabormolnar92
Elkészítetted? Oszd meg velünk!
Töltsd fel a Facebook vagy Instagram oldaladra, jelöld meg a bejegyzésben a Sárréti ChiliFarm oldalát és használd a #sarretichilifarm taget.
Megkívántál egy kis csípőset?
Ha már itt tartasz az olvasásban, mostanra biztosan összefutott a nyál a szádban, és harapnál valami tüzeset. A Sárréti ChiliFarm webshopjában egészen biztosan megtalálod azokat a termékeket, amelyek garantáltan megmunkálják a nyelőcsövedet. Savanyúság, snack, őrlemény, szósz és krémek kezdő és haladó szinten. Ha pedig kíváncsi vagy, hogyan termelünk mi, gyere, látogass el hozzánk a fóliasátrak alá! Ha elég vakmerő vagy, még a Carolina Reaperünket is megkóstolhatod, csak kérünk, ne fakadj sírva, elég ha mi könnyezünk folyton.