Barion Pixel
Feketeerdő pohárkrém Gasztromókus meggyes chili szósszal

Feketeerdő pohárkrém

Picture of Molnár Gábor
Molnár Gábor

Mi történik, ha a pálinkát chilire cseréljük?

Elárulom a második íratlan karácsonyi szabályt: nincs olyan, hogy elég desszert. A desszertből sosem elég. Így hát itt egy igazán mutatós, de könnyen összedobható pohárkrém, aminek nagyok és kicsik egyaránt örülni fognak, hiszen a pálinka kimaradt, de ne aggódj, a chili nem fog elriasztani senkit. 

Hozzávalók 4 adaghoz:

Piskóta

  • 2 db tojás
  • 200 g kakaópor
  • 125 g kristálycukor
  • 150 g finomliszt
  • 125 ml tej
  • 25 ml étolaj
  • 0.5 csomag sütőport
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só

Tejszínhab

  • 750 ml tejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 1 tk vanília kivonat

Meggyszósz

Elkészítés:

Először készítsd elő a meggyszószt. Egy lábasban kezd el forralni a meggyet, a chiliszószt, a vizet és a cukrot. A keményítőt keverd csomómentesre egy kevés vízben, amint a meggy összeesett, de még kicsit roppanós, akkor add hozzá.

Forrald addig, amíg kellően be nem sűrűsödik, majd tedd félre kihűlni.

A piskótához először válaszd szét a tojásokat. A cukor felével készíts kemény habot a tojásfehérjéből, a másik felével és a vaníliás cukorral pedig keverd ki a sárgáját fehéredésig.

Keverd össze a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a sót egy tálba. Öntsd össze a tejet és az olajat egy másik tálba. A kikevert tojássárgájához felváltva, kis adagokban add hozzá a nedves és a száraz hozzávalókat.

A száraz hozzávalókat átszitálva. Végül óvatosan add hozzá a tojásfehérje habot. Ezután öntsd egy sütőpapírral bélelt 35×25 cm-es formába.

Tedd a piskótát 150 °C fokos előmelegített sütőbe, alul-felül sütésre 1 órára. Tűpróbával ellenőrizd, hogy megfelelően megsült-e.

Ha nem, tedd vissza még néhány percre. Hagyd kihűlni, majd vágd fel kis méretű kockákra.

Öntsd a tejszínt egy tálba. Add hozzá a habfixálót és a vanília kivonatot, majd egy habverő segítségével készíts kemény habot. Végül tálalj.

Tipp: Étcsokoládé forgács szépen mutat a pohárkrém tetején. 

Feketeerdő pohárkrém recept: Molnár Gábor – @gabormolnar92

Elkészítetted? Oszd meg velünk!

Töltsd fel a Facebook vagy Instagram oldaladra, jelöld meg a bejegyzésben a Sárréti ChiliFarm oldalát és használd a #sarretichilifarm taget.

Megkívántál egy kis csípőset?

Ha már itt tartasz az olvasásban, mostanra biztosan összefutott a nyál a szádban, és harapnál valami tüzeset. A Sárréti ChiliFarm webshopjában egészen biztosan megtalálod azokat a termékeket, amelyek garantáltan megmunkálják a nyelőcsövedet. Savanyúság, snack, őrlemény, szósz és krémek kezdő és haladó szinten. Ha pedig kíváncsi vagy, hogyan termelünk mi, gyere, látogass el hozzánk a fóliasátrak alá! Ha elég vakmerő vagy, még a Carolina Reaperünket is megkóstolhatod, csak kérünk, ne fakadj sírva, elég ha mi könnyezünk folyton. 

Friss cikkek

Tartalomjegyzék
0
    0
    Kosár tartalma
    A kosarad jelenleg üres
    Mások ezeket választották még hozzá:
    • Finchili, savanyított Jalapeno chili szeletek édes, ecetes felöntőlében
      Finchili | Savanyított ropogós Jalapeno chili szeletek 580g
      2.990 Ft +Hozzáadom
    • Paradicsomos Carolina Reaper chili szósz 100 gramm
      Carolina "RED" | Paradicsomos Carolina Reaper chili szósz 100g
      3.000 Ft +Hozzáadom
    • Mistery box, zsákbamacska ajándék
      ChiliFarm Mystery Box
      19.990 Ft +Hozzáadom
    • Sárréti nyelvlecke chili szósz duó: Mexikói és Thai chiliszósz
      Csípős szósz duó | Mexikói és Thai chili szósz
      6.990 Ft +Hozzáadom
      Szállítás kalkulátor