BBQ és GRILL a beltéri, konyhai körülmények között?

bbq-es-grill-otthon-a-konyhaban

GRILL élmény a konyhában: Mi is kell hozzá? 

Semmi extra, szinte minden megtalálható, mivel a saját konyhánkban csináljuk. Főzőlap, gáztűzhely? Édesmindegy. Ha grill ízt akarunk imitálni, akkor

  • magas hőfokra,
  • pecsenyelére
  • és pörzsanyagra

van szükségünk, amit a húsunkból fogunk kinyerni. Nézzük! Szükségünk lesz egy vastagabb serpenyőre (a legjobb, az öntöttvas vagy kerámia, a lényeg, hogy nagyon vastag legyen és akár bordázott a sütési felülete)

Ebben le tudjuk kérgezni a húsainkat, amíg szép pörzsanyag nem képződik rajtuk, de mégsem sültek át és ruganyosak. Ezt követően mehetnek egy mérsékeltebb hőfokú serpenyőbe vajjal vagy egy 150 fokos, előmelegített sütőbe, ahol átpuhulnak. Ezt követően vajjal pihentethetjük 3-5 percet és frissen szervírozzuk!

 BBQ ízhatás elérése: 

Sajnos a füstöt nem tudjuk belecsempészni, ezért elmarad a “real bbq feeling” de azért valamilyen párhuzamos ízhatást elérhetünk így is.

Első körben fűszerezzük a nagy darab húsokat, majd magas hőmérsékeleten, lekérgezzük egy nagyobb serpenyőben, így bezárjuk a nedvességet. Ezt követően mehet be a húsok a több óra hosszás, kíméletes sütésre, alacsony hőfokon a sütőnkbe. Bele tehetjük egy vastag falú kerámia edénybe fedővel együtt vagy egy “dutch oven-be” vagy egy tepsibe is, amit alufóliával letakarunk. Majd amikor már érezzük, hogy omlik a húsok, a fedést levehetjük és kicsit még direktben rá sütünk, hogy a fűszerek még jobban kinyíljanak. 

Tanácsokért köszönet: Nagy Bence | Debreczn BBQ

 Videó: 

0
    0
    KOSARAD
    Üres a kosaradWebshop