A bácskai rizses hús a délvidéki konyha egyik kedvence, ahol a magyar pörkölt találkozik a balkáni rizses hagyományokkal. A rizs a hús szaftjában fő, így minden falatja gazdag, paprikás és melengető, igazi otthoni, laktató egytálétel, és egy tökéletes kompozíciót képez a Sárréti Chilifarm Csak Norris chili krémével. Nem érdemes kihagyni!
Hozzávalók:
- 2 db nagyobb vöröshagyma
- 2 db tv paprika
- 3 db paradicsom
- 50 dkg sertéslapocka vagy comb
- 1 tk. pirospaprika
- 1 kk. kömény
- 4 gerezd fokhagyma
- 20 dkg rizs
- só, bors és zsiradék a főzéshez
A tálaláshoz: Sárréti Chilifarm Csak Norris chili krém
Elkészítés:
Első lépésben apró kockákra vágjuk a hagymát és a paprikát. Feldaraboljuk a paradicsomokat, a húst felkockázzuk. Az aprított vöröshagymát megpirítjuk tetszőlegesen választott zsiradékon, majd hozzáadjuk a paprikát, együtt is pirítjuk kicsit, majd lehúzzuk a tűzről, és elkeverjük benne a pirospaprikát. Ez azért fontos, hogy ne égjen meg a pirospaprika.
Ezután hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomokat, visszatesszük a tűzre, és beletesszük a felkockázott húst is. Megsózzuk, megborsozzuk, a köményt is beletesszük, majd felengedjük vízzel, végül a zúzott fokhagymát is hozzákeverjük.
Lefedve, a vizet mindig pótolva, nem egészen puhára pároljuk a húst. Amikor a hús már majdnem puha, beletesszük a rizst is, és felöntjük annyi vízzel, hogy az egészet jól ellepje. Folyamatosan figyeljük, néha megkeverjük, hogy ne égjen le és akkor kapcsoljuk le a gázt alatta, ha a rizs megpuhult. Végül a Sárréti Chilifarm Csak Norris krémjével koronázzuk meg.
Ugye kipróbáljátok?
Recept: Farkas-Halász Évi