Barion Pixel
Babgulyás Carolina Reaper chilivel (Csak Norris termék)

Babgulyás recept marhahúsból, Csak Norris chili krémmel

Picture of Halász Évi
Halász Évi

A babgulyás az egyik legismertebb és legkedveltebb magyar étel, amely jól példázza a magyar konyha hagyományos, tartalmas, fűszeres és rusztikus jellegét. Eredetileg pásztorételként készült a szabadban bográcsban, ma pedig otthonainkban is gyakran kerül az asztalra. A paprika, a hagyma és a füstölt hús íze összeforr benne, míg a bab és a burgonya laktatóvá és táplálóvá teszik. A magyar gulyás ételek között a babgulyás különösen népszerű a gazdag ízvilága miatt. Remekül illik hozzá a Csak Norris, igazi fekete öveseknek ajánljuk, a világ 2. legerősebb chili paprikájából készült.

Hozzávalók:

  • 50 dkg marhahús (lábszár vagy nyak)
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál sertészsír vagy olaj 
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 2 teáskanál só (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál majoránna, frissen őrölt bors (ízlés szerint)
  • 2 babérlevél
  • 2 db közepes sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 50 dkg burgonya
  • 30 dkg bab
  • kb. 2,5 liter víz
  • Sárréti Chilifarm Csak Norris natúr Carolina Reaper chili krém ízlés szerint

Csak Norris chili babgulyáshoz

Elkészítés:

A babot előző este hideg vízbe áztatjuk, másnap főzés előtt leöntjük róla a vizet, de használhatunk konzerv babot is.

A finomra vágott vöröshagymát a zsiradékon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott marhahúst, és körbepirítjuk. Ezután lehúzzuk a lábost a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük, és vissza tesszük főni.

Belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a sót, borsot, őrölt köményt, majoránnát és a babérleveleket, majd annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje a húst. Közepes lángon főzzük, amíg a hús félig meg nem puhul.

Ekkor beletesszük az előkészített babot, valamint a karikára vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, majd tovább főzzük. Amikor a bab és a hús már majdnem teljesen puha, hozzáadjuk a meghámozott és felkockázott burgonyát, valamint a felkarikázott füstölt kolbászt.

Az ételt addig főzzük, amíg minden hozzávaló meg nem puhul, és az ízek jól összeérnek. Ha szükséges, főzés közben pótoljuk a vizet, hogy megfelelő állagú levest kapjunk. A kész babgulyást friss kenyérrel, és Csak Norris-szal kínáljuk! Vigyázat, extra csípős! 😉

Recept: Farkas-Halász Évi

Friss cikkek

Tartalomjegyzék
TOP chilis termékek
Csak Norris - Palackozott pörgőrúgás, Carolina Reaper chili krém 100g
Csak Norris | Carolina Reaper chili krém 100g
Finchili, savanyított Jalapeno chili szeletek édes, ecetes felöntőlében
Finchili | Savanyított ropogós Jalapeno chili szeletek 370g
Kezdő kivánchili chili válogatás, 8 különböző termék egy dobozban
Kezdő kívánchili termékválogatás (8 termék)
Csokiller: Extra csípős snack
Csokiller | Szárított extra erős chili szeletek, kakaós krémmel 15g
Chernobyl - megphingATOM, Trinidad Moruga Scorpion Yellow chili paprika krém 100g
Chernobyl | Trinidad Moruga Scorpion Yellow chili krém 100g
TraBBQ, Whiskey-s BBQ szósz nagy kiszerelés
traBBQ | Whiskey-s BBQ szósz 125g
0
    0
    Kosár tartalma
    A kosarad jelenleg üres
    Kóstold meg ezt a terméket is:
    • Csokiller: Extra csípős snack
      Csokiller | Szárított extra erős chili szeletek, kakaós krémmel 15g
      1.700 Ft +Hozzáadom
    • Gasztroajándék chilicsomag: 3 termék díszdobozban
      Chili trió | 3 termékes gasztroajándék chilicsomag 3x35g
      3.990 Ft +Hozzáadom
    • Csípős zöldségkrém a Heit márkától
      Csipike | Csípős zöldségkrém 200g
      1.990 Ft +Hozzáadom
      Szállítás kalkulátor