Barion Pixel
Chilis-narancsos grillcsirke Sárréti ChiliFarm termékekkel

Chilis-narancsos grillcsirke

Picture of Molnár Gábor
Molnár Gábor

Tepsiben sült burgonyával és párolt zöldbabbal

Ahogy közeledik a Karácsony, úgy nem csak lelkileg, szellemileg (és testileg) készülünk az ünnepekre, de a konyhában is az ételeink ünnepi hangulatba öltöznek. Mint, ahogy ez a csodálatos chilis-narancsos grillcsirke, amit mindenképp meg kell kóstolnod.

Hozzávalók 3-4 adaghoz:

Chilis-narancsos grillcsirke elkészítése:

Melegítsd elő a sütőt 170 °C fokra, alul-felül sütési beállításon. Majd a megtisztított csirkét helyezd egy olyan méretű tepsibe, amelyben kényelmesen tudod forgatni.

Sózd, borsozd a csirkét minden oldalán, kívül-belül. Keverd össze a Füst az üstben és az Erős 2/3 chiliszószokat és egy kevés olajat, majd alaposan kend meg a keverékkel a csirke külsejét és belsejét is. A megmosott narancsot tűzdeld meg a szegfűszeggel.

Tedd a narancsot, a megtisztított hagymát és 2 gerezd fokhagymát a csirke belsejébe. Aztán tedd a csirkét a sütőbe. Süsd a csirkét 1.5 órán keresztül, vagy addig, amíg a bőre aranybarna nem lesz.

15 percenként fordítsd át, hogy minden oldala egyenletesen süljön.

A sütés végén a sütőből kivéve érdemes pihentetni 15-20 percig alufólia alatt.

Hámozd meg a burgonyákat, tedd egy fazékba és öntsd fel annyi vízzel, ami ellepi. Sózd bőségesen. Főzd addig, amíg puhák nem lesznek, de még egyben maradnak.

Ez kb 15 perc forrástól számítva. Szűrd le és tedd a burgonyákat egy tepsibe vagy hőálló serpenyőbe. Olajozd, szórd meg ízlésed szerint Pomfritz fűszersóval, őrölt rozmaringgal, borssal és dobd mellé a maradék 5 gerezd kicsit megroppantott, héjas fokhagymát.

Melegítsd elő a sütőt 180 °C fokra, majd süsd a burgonyát aranybarnára, kb 1 óra alatt.

Hevíts olajat egy serpenyőben, tedd bele a zöldbabot. Ízlésednek megfelelően sózd, borsozd és párold addig, amíg friss roppanós lesz a bab. Végül tálalj.

Tipp: Olívaolaj helyett mogyoróolajjal, vajjal vagy kacsazsírral is készítheted a tepsis burgonyát.

Recept: Molnár Gábor – @gabormolnar92

Elkészítetted? Oszd meg velünk!

Töltsd fel a Facebook vagy Instagram oldaladra, jelöld meg a bejegyzésben a Sárréti ChiliFarm oldalát és használd a #sarretichilifarm taget.

Megkívántál egy kis csípőset? 

Ha már itt tartasz az olvasásban, mostanra biztosan összefutott a nyál a szádban, és harapnál valami tüzeset. A Sárréti ChiliFarm webshopjában egészen biztosan megtalálod azokat a termékeket, amelyek garantáltan megmunkálják a nyelőcsövedet. Savanyúság, snack, őrlemény, szósz és krémek kezdő és haladó szinten. Ha pedig kíváncsi vagy, hogyan termelünk mi, gyere, látogass el hozzánk a fóliasátrak alá! Ha elég vakmerő vagy, még a Carolina Reaperünket is megkóstolhatod, csak kérünk, ne fakadj sírva, elég ha mi könnyezünk folyton. 

Friss cikkek

Tartalomjegyzék
0
    0
    Kosár tartalma
    A kosarad jelenleg üres
    Mások ezeket választották még hozzá:
    • Stichos, Csípős, fűszeres chips Carolina Reaper chilivel
      Stichos | Fűszeres chips Carolina Reaper chilivel 40g
      1.990 Ft +Hozzáadom
    • Filthy Kiss, Fokhagymás chili szósz nagy kiszerelés
      Filthy Kiss | Fokhagymás chili szósz 100g
      3.790 Ft +Hozzáadom
    • Füst az üstben paradicsomos szósz
      Füst az üstben | Fűszeres füstös paradicsomszósz 210g
      3.790 Ft +Hozzáadom
    • Ütök, chilis-sózott pikáns tökmag dobozos kiszerelés
      üTÖK | Chilis-sózott pikáns tökmag 150g
      1.990 Ft +Hozzáadom
      Szállítás kalkulátor