A Sárréti ChiliFarmnál a chilit nem csak a csípősség forrásaként tekintjük, hanem mint egy komplex ízösszetevőt, ami mélységet és karaktert ad az ételeknek. A chilis mézünk, ami kulcsfontosságú ebben a sörös sült oldalas receptben, pont ezt a filozófiát testesíti meg. Az édes méz és a chili pikáns érintése egy olyan egyedi ízt hoz létre, ami tökéletesen kiegészíti a sós, füstös húst.
A folyamat során pedig a konyhát betöltő illatok már önmagukban is felérnek egy gasztronómiai élménnyel. Évek óta tökéletesítjük chilis termékeinket, és minden egyes üveg mögött ott áll a szenvedélyünk és a tudásunk. A Filthy Kiss és a traBBQ szószaink – melyek közül az utóbbi több nemzetközi díjat is nyert, ahogy azt a weboldalunkon is láthatjátok – mind hozzájárulnak ehhez a remekműhöz, komplex és rétegzett ízeket adva a végeredménynek.
Készülj fel egy olyan ételre, ami nemcsak a testedet, de a lelkedet is melengeti majd!
Hús előkészítése, avagy indulhat a buli! Első körben fogjuk az oldalast, lehártyázzuk, mintha egy rossz emléket törölnénk, aztán szépen feldaraboljuk. Jöhet a mustár: kenjük be vele bőségesen, ahogy a művész a vásznat, majd fűszerezzük is meg rendesen. Ne spóroljunk, ettől lesz igazán ízes!
Pirítás, a ropogós kezdet! Bedobjuk az egészet egy 200-230 fokra előmelegített sütőbe, és hagyjuk, hogy cirka 40 percig piruljon. Cél a szép, aranybarna szín – ekkor érezzük, hogy jó úton járunk!
Mázolás, a szaftos csavar! Ha szépen lepirult, dobjunk rá egy adag vajat. Majd jöhet a folyékony arany: 1-2 dl barna sörrel locsoljuk meg (Ízlés szerint, szerintem a 2 dl már túl intenzív), aztán jön a mi titkos fegyverünk, 3 evőkanál Hot Honey chilis méz, 2 evőkanál barnacukor. És persze a sztárok, a Filthy Kiss és a traBBQ BBQ szósz – utóbbi több nemzetközi díjat is bezsebelt, nem viccelek, nézd meg a weboldalon! Na, folytassuk!
Végső simítások és a lassan sült tökéletesség! Kicsit átforgatjuk, hogy mindenhol érje a pác, majd jöhet az alufólia – takarjuk be vele rendesen. Ezután visszadobjuk a sütőbe még 45-50 percre, hogy szépen puhára és szaftosra süljön. A végeredménytől garantáltan eláll a szavad!
És íme!
Egy fantasztikusan ízletes, omlós sörös mézes oldalas, tele füstös, édes és persze chilis ízekkel, ami garantáltan a következő családi ebéd vagy grillparti sztárja lesz. Reméljük, ezzel a recepttel is meghoztuk a kedved a kísérletezéshez, és egy új kedvenc fogással gazdagodott a repertoárod! Ne felejtsd el megosztani velünk az elkészült remekműveidet – kövess minket TikTokon a legújabb receptekért és kulisszatitkokért, és írd meg véleményedet a Google-ön, hogy mások is felfedezhessék a Sárréti ChiliFarm ízeit!