Barion Pixel
Mézes mustáros csirkemell steak

Mézes mustáros csirkemell steak

Picture of Molnár Gábor
Molnár Gábor

Zöldborsós rizzsel és Chimichurrival

Egyik kedvenc ételem a mézes mustáros csirke, melyet most csípős csirkemell steak formájában hoztam el nektek. És, hogy meglegyen a napi zöldségbevitel is, arról a rizshez adott sok zöldborsó és chimichurri-ban elrejtett rengeteg petrezselymet gondoskodik. 

Hozzávalók 3-4 adaghoz:

  • 500 g csirkemellfilé
  • bors
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 ek Honey and the BEEast
  • 200 ml tejszín
  • 0,5 bögre basmati rizs (~135g)
  • 1 bögre víz
  • 1 bögre (fagyasztott) zöldborsó (~120g)
  • Kis csokor petrezselyem
  • 1 db friss chili
  • 3 ek citromlé (~0,5 db citrom)

Mézes mustáros csirkemell steak elkészítése:

Tedd a rizst egy lábasba, öntsd rá a vizet, sózd és borsozd ízlésed szerint.

Forrald fel, majd forrástól számítva kb 12 percig (vagy amíg a víz el nem fő) párold a rizst alacsony lángon, fedő alatt.

Olyan 3-4 perccel a vége előtt add hozzá a borsót. Ha kész, forgasd össze a borsót a rizzsel. Tedd félre és hagyd pihenni fedő alatt.

A csirkemellről papírtörlővel itasd le a nedvességet, aztán sózd és borsozd. Kapcsold be sütőt alul-felül sütésre, 180 °C-ra.

Tegyél fel egy vastag aljú, sütésálló serpenyőt a tűzre, önts bele 3 ek olívaolajat. Roppants össze egy gerezd fokhagymát és dobd az olajra.

Magas hőfokon kezd el pirítani a csirkemellet kb 9-10 percig, percenként forgasd meg. Told a serpenyőt a sütőbe 12-15 percre.

Ha elkészült, rakd át a csirkemellet és a fokhagymát egy hőálló tálba, majd fedd le alufóliával. Pihentesd 15 percig.

Ne hagyd veszni az ízeket a serpenyőből. Melegítsd alacsony lángon a benne maradt szafttal. Öntsd rá a tejszínt és tedd bele a 4 ek Honey and the BEEast chiliszószt.

El ne felejtsd sózni. Forrald össze, amíg be nem sűrűsödik. Tedd félre.

Ezután készítsd el a chimichurri-t. Egy éles kés vagy aprító segítségével vágd apró darabokra a chilit, a megmaradt fokhagymát, a petrezselymet.

Kavard alaposan össze egy tálban 3 ek olívaolajjal és 3 ek citromlével. Sózd, borsozd. Végül tálalj.

Recept: Molnár Gábor – @gabormolnar92

Megkívántál egy kis csípőset? 

Ha már itt tartasz az olvasásban, mostanra biztosan összefutott a nyál a szádban, és harapnál valami tüzeset. A Sárréti ChiliFarm webshopjában egészen biztosan megtalálod azokat a termékeket, amelyek garantáltan megmunkálják a nyelőcsövedet. Savanyúság, snack, őrlemény, szósz és krémek kezdő és haladó szinten. Ha pedig kíváncsi vagy, hogyan termelünk mi, gyere, látogass el hozzánk a fóliasátrak alá! Ha elég vakmerő vagy, még a Carolina Reaperünket is megkóstolhatod, csak kérünk, ne fakadj sírva, elég ha mi könnyezünk folyton. 

Friss cikkek

Tartalomjegyzék
0
    0
    Kosár tartalma
    A kosarad jelenleg üres
    Mások ezeket választották még hozzá:
    • Füst az üstben paradicsomos szósz
      Füst az üstben | Fűszeres füstös paradicsomszósz 210g
      3.790 Ft +Hozzáadom
    • Chi-Lee, Édes chili szósz nagy kiszerelés
      Chi-Lee | Édes chili szósz 120g
      3.790 Ft +Hozzáadom
    • Kezdő kivánchili chili válogatás, 8 különböző termék egy dobozban
      Kezdő kívánchili termékválogatás (8 termék)
      13.620 Ft +Hozzáadom
    • TraBBQ, Whiskey-s BBQ szósz nagy kiszerelés
      traBBQ | Whiskey-s BBQ szósz 125g
      4.290 Ft +Hozzáadom
      Szállítás kalkulátor