Hogyan varázsolj felejthetetlen ebédet a családnak?
Nemzeti ünnepünk alkalmából egy igazi magyar klasszikus receptjét hozzuk nektek, a hortobágyi húsos palacsintáét. A húsos palacsintáról történő első hiteles feljegyzések 1909 körül származnak, mikoris a „Divat újság” főzőkönyvében először jelent meg egy recept melyben a palacsintát csirkepörkölttel töltötték meg.
Igazából semmi köze a Hortobágyhoz, egy szakács nevezte el, hogy a brüsszeli 1958-as világkiállításon a magyar standnál, jobban hangozzon a többi magyar étel mellett, csupán egy marketingfogás volt. Lássuk hogy készül!
A palacsinta tésztához:
- 2 db tojás
- 5 dl tej
- 12 ek. liszt
- 1 csipet só
- 1 ek. olaj
- olaj a sütéshez
A töltelékhez:
- 500 gramm darált hús
- 2 db paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db tv paprika
- ízlés szerint erős paprika
- 1 ek. Sárréti Chilifarm Füstölt édes fűszerpaprika
- só, bors ízlés szerint
- 300 gramm tejföl


Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a finomra aprított paprikákat és a paradicsomot. Ezután keverjük meg, és a fűszerpaprikát is keverjük hozzá, majd adjuk hozzá a darált húst, és öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje. A pörköltet főzzük addig, amíg a hús puha nem lesz, fűszerezzük sóval és borssal. Amikor a pörkölt elkészült, a tejfölt mérjük tálba, adjunk hozzá a szaftból 2-3 evőkanálnyit, keverjük össze, öntsük vissza, és forraljuk egybe.
Finchilivel tálaljuk, isteni ropogós, és nagyon illik hozzá!
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Tökéletes Hortobágyi húsos palacsinta kiegészítő: Finchili ropogós Jalapeno savanyúság
Egy jó hortobágyi húsos palacsinta megérdemli a tökéletes kísérőt! Ha szeretnéd egy kis extra csavarral feldobni az ételt, próbáld ki a Sárréti Chilifarm 👉 Finchili savanyúságát! Ez a ropogós, kellemesen csípős finomság tökéletesen harmonizál a szaftos, fűszeres töltelékkel, és garantáltan elnyeri a család tetszését.
Recept: Farkas-Halász Évi