Hidegen, és melegen is finom!
A zöldséges csirke kuszkusszal egy olyan recept, amely ötvözi a friss zöldségek gazdagságát és a csirkehús naturális jellegét egy könnyű és változatos étellel. Ezt a fogást nem csak egyszerű elkészíteni, de tökéletes választás lehet egy gyors ebédre vagy vacsorára. A zöldséges csirke kuszkusszal egyensúlyt teremt az egészséges táplálkozás és a kulináris élvezetek között.
Hozzávalók:
- 500g felkockázott csirkemell
- 2 gerezd finomra vágott fokhagyma
- 1 db nagy fehér hagyma rusztikusra vágva
- 1 db padlizsán felkockázva
- 1 db cukkini felkockázva
- 6 db barna csiperke felszeletelve
- 1 db nagy kaliforniai paprika felcsíkozva
- 2 db répa felaprítva
- Olívaolaj
- Só
- Bors
- “Özvegycsináló” Carolina Reaper chili pehely
- 5 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál méz
- 2 dl víz
- 1 evőkanál kukorica keményítő
- Kuszkusz
Elkészítés:
Olívaolajon megpirítjuk a csirkemellet.
Hozzáadom a chilit és ízlés szerint a borsot.
Rádobom a fokhagymát, majd a sót.
Ha lepirult mehet rá a répa is.
Majd szép sorban a hagyma, a padlizsán, a cukkini, a gomba és legutoljára a kaliforniai paprika.
Ha a zöldséges hús lepirult, hozzáadom a szóját és a mézet. Hagyom hogy átvegyék a zöldségek a szójás szaftot.
A keményítőt kikeverem a vízzel majd a megpirult zöldséges csirkéhez adom, hogy besűrítse a levét.
Felforraljuk és kész.
Köretként kuszkuszt készítettem, mert gyors, finom és laktató.
A kuszkuszhoz annyi sós forró vizet kell önteni, hogy körülbelül 2 ujjnyira ellepje.
Fedő alatt 5 perc alatt kész, és már található is a zöldséges csirke kuszkusszal!
Érdekesség a kuszkuszról:
A kuszkusz egy tradicionális észak-afrikai étel, amely a búza keményítőjéből készül. Először a berberek ételeként jelent meg, majd az arab konyha révén terjedt el az észak-afrikai térségben. A kuszkusz készítése során a búza lisztet vízzel összekeverik, majd kis golyókat formálnak belőle.
Érdekességként megemlíthetjük, hogy a kuszkusz hagyományosan kézi mozdulatokkal készül, de ma már elérhető előre elkészített formában is, amelyek csak forró víz hozzáadásával készülnek. A kuszkusz gyors elkészülése és változatos felhasználási lehetőségei miatt népszerű választás a konyhákban világszerte.
Elkészítetted? Oszd meg velünk!
Töltsd fel a Facebook vagy Instagram oldaladra, jelöld meg a bejegyzésben a Sárréti ChiliFarm oldalát és használd a #sarretichilifarm taget.
Megkívántál egy kis csípőset?
Ha már itt tartasz az olvasásban, mostanra biztosan összefutott a nyál a szádban, és harapnál valami tüzeset. A Sárréti ChiliFarm webshopjában egészen biztosan megtalálod azokat a termékeket, amelyek garantáltan megmunkálják a nyelőcsövedet. Savanyúság, snack, őrlemény, szósz és krémek kezdő és haladó szinten. Ha pedig kíváncsi vagy, hogyan termelünk mi, gyere, látogass el hozzánk a fóliasátrak alá! Ha elég vakmerő vagy, még a Carolina Reaperünket is megkóstolhatod, csak kérünk, ne fakadj sírva, elég ha mi könnyezünk folyton.