A sült sertésoldalas a magyaros konyha egyik kedvenc étele, minden háznak megvan a maga receptje, én most úgy mutatom nektek, ahogy a nagymamámtól és apukámtól tanultam. Ők egy pici répát is adnak hozzá, de láttam már, hogy valaki paradicsomosan, paprikásan készíti. Tényleg csak a képzeletünk szab határt hogy készítjük. A Finchili pedig remekül passzol hozzá, a kellemesen csípős, pikáns ízvilágával.
Hozzávalók:
- 1 kg oldalas
- só, bors
- fél sárgarépa
- fél fehérrépa
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma vagy újhagyma
- 2 ek. zsír
Tálaláshoz:
Finchili | Savanyított ropogós Jalapeno chili szeletek: Savanyított ropogós zöld Jalapeno szeletek édes-ecetes felöntőlében. Kellemesen pikáns, csípős kategória. Íze utánozhatatlan és bevalljuk őszintén, nagyon rá lehet kattanni, ezt egyébként nem csak mi gondoljuk így.

Sült oldalas elkészítése:
- Az oldalast csíkokra vágjuk, minden oldalát besózzuk, és tepsibe tesszük.
- A fokhagymát, a répákat lereszeljük, és a hagymát is szeletekre vágjuk és egyenletesen elosztjuk a húson. A zsírt egy picit melegítjük, majd a húsra ráöntjük. (Egy picit pihentetjük lefedve a hűtőben, de kihagyható.)
- Sütés előtt 2 dl vizet öntünk a hús alá, és 1 órát sütjük a sütőben, 180 fokon. Ezután a fóliát levehetjük, majd egy kis zsírral locsolva 30 perc alatt nagy lángon (220 fok) megpirítjuk.

Szerezd be a sült oldalas mellé ajánlott savanyúságot!
Ha már itt tartasz az olvasásban, mostanra biztosan összefutott a nyál a szádban, és harapnál valami tüzeset. A Sárréti ChiliFarm chili webshopjában egészen biztosan megtalálod azokat a termékeket, amelyek garantáltan megmunkálják a nyelőcsövedet. Savanyúság, snack, őrlemény, szósz és krémek kezdő és haladó szinten.
Ha pedig kíváncsi vagy, hogyan termelünk mi, gyere, látogass el hozzánk a fóliasátrak alá! Ha elég vakmerő vagy, még a Carolina Reaperünket is megkóstolhatod, csak kérünk, ne fakadj sírva, elég ha mi könnyezünk folyton.
Recept: Farkas-Halász Évi