Barion Pixel
Hortobágyi húsos palacsinta tálalása Finchili savanyúsággal

Hortobágyi húsos palacsinta recept: Tejfölös, szaftos és fűszeres

Picture of Halász Évi
Halász Évi

Hogyan varázsolj felejthetetlen ebédet a családnak?

Nemzeti ünnepünk alkalmából egy igazi magyar klasszikus receptjét hozzuk nektek, a hortobágyi húsos palacsintáét. A húsos palacsintáról történő első hiteles feljegyzések 1909 körül származnak, mikoris a „Divat újság” főzőkönyvében először jelent meg egy recept melyben a palacsintát csirkepörkölttel töltötték meg.

Igazából semmi köze a Hortobágyhoz, egy szakács nevezte el, hogy a brüsszeli 1958-as világkiállításon a magyar standnál, jobban hangozzon a többi magyar étel mellett, csupán egy marketingfogás volt. Lássuk hogy készül!

A palacsinta tésztához:

  • 2 db tojás
  • 5 dl tej
  • 12 ek. liszt
  • 1 csipet só
  • 1 ek. olaj
  • olaj a sütéshez

A töltelékhez:

  • 500 gramm darált hús
  • 2 db paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tv paprika
  • ízlés szerint erős paprika
  • 1 ek. Sárréti Chilifarm Füstölt édes fűszerpaprika
  • só, bors ízlés szerint
  • 300 gramm tejföl

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a finomra aprított paprikákat és a paradicsomot. Ezután keverjük meg, és a fűszerpaprikát is keverjük hozzá, majd adjuk hozzá a darált húst, és öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje. A pörköltet főzzük addig, amíg a hús puha nem lesz, fűszerezzük sóval és borssal. Amikor a pörkölt elkészült, a tejfölt mérjük tálba, adjunk hozzá a szaftból 2-3 evőkanálnyit, keverjük össze, öntsük vissza, és forraljuk egybe.

Finchilivel tálaljuk, isteni ropogós, és nagyon illik hozzá!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Tökéletes Hortobágyi húsos palacsinta kiegészítő: Finchili ropogós Jalapeno savanyúság

Egy jó hortobágyi húsos palacsinta megérdemli a tökéletes kísérőt! Ha szeretnéd egy kis extra csavarral feldobni az ételt, próbáld ki a Sárréti Chilifarm 👉 Finchili savanyúságát! Ez a ropogós, kellemesen csípős finomság tökéletesen harmonizál a szaftos, fűszeres töltelékkel, és garantáltan elnyeri a család tetszését.

Recept: Farkas-Halász Évi

Friss cikkek

Tartalomjegyzék
0
    0
    Kosár tartalma
    A kosarad jelenleg üres
    Mások ezeket választották még hozzá:
    • Kezdő kivánchili chili válogatás, 8 különböző termék egy dobozban
      Kezdő kívánchili termékválogatás (8 termék)
      13.620 Ft +Hozzáadom
    • Mistery box, zsákbamacska ajándék
      ChiliFarm Mystery Box
    • Fire in the hole édes-savanyú chili szósz, hamburger szósz nagy kiszerelés
      Fire in the hole | Édes-savanyú chili szósz 110g
      3.790 Ft +Hozzáadom
    • Paradicsomos Carolina Reaper chili szósz 100 gramm
      Carolina "RED" | Paradicsomos Carolina Reaper chili szósz 100g
      3.390 Ft +Hozzáadom
      Szállítás kalkulátor