kiszállítás, akár másnapra
rugalmas átvételi lehetőség
és utánvétes fizetésmód
30.000 Ft feletti rendelésnél
1.990 Ft – 3.990 Ft
2.490 Ft
1.790 Ft
9.990 Ft
1.790 Ft – 3.490 Ft
690 Ft – 2.490 Ft
3.990 Ft
1.490 Ft – 3.990 Ft
1.990 Ft – 3.990 Ft
1.490 Ft – 3.990 Ft
1.490 Ft – 3.390 Ft
1.490 Ft – 3.390 Ft
3.390 Ft
1.490 Ft – 3.000 Ft
3.390 Ft
3.390 Ft
Sándor már gyerekkorában szerette az erős paprikát. Akármennyire csípett is, elöntötte a boldogság egy-egy tüzes falat után. „Akkor még nem hallottam arról, mi is az az endorfin, a boldogsághormon” – mondja nevetve. Aztán az egyik ismerőse hozott neki Mexikóból és Dél-Karolinából ottani csiliket. Tudta, hogy a magyar paprikák Sándornak már nem jelentenek kihívást. A dél-amerikai fajták persze felkeltették az érdeklődését, magjait Edittel elültették a szülők fóliasátrának egyik sarkában, és már ez is elég nagy mennyiséget hozott. „Tovább kísérletezünk, kipróbáltuk a füstölést, csináltunk krémet, őrleményt, mártást, kezdetben paradicsomos alappal.
Első körben megkóstoltattam mindent a családdal, a barátokkal, a reakciójukból pedig úgy ítéltem meg, nem lehet olyan rossz.” Ekkor már tudatosan keresett az interneten Magyarországon is ismert szaporítóanyagot, cayenne, a jalapeno, habanero magokat. Közben, főleg Budapesten egyre több lett a mexikói konyhát népszerűsítő étterem, és berobbant a csili-láz. Sándorék ekkor már Thaiföldről Indiából is szereztek be magokat, többek között az akkori Guinness-rekorder Ghost chiliből, amit az idő tájt a világ legerősebbjének tartottak. Ma már letaszította a trónjáról a Carolina Reaper.