250 gramm fűszerkeverék, mire elég, mekkora mennyiségű húshoz?

HA “GRILLEZÜNK” VELE:

Grillezésnél, magasabb hőfokon sütünk, direkt vagy indirekt módon. Általában szeletelt húsokkal dolgozunk (pl.: tarja, karaj, csirkemell, steak, stb.) amiket pácolhatunk akár 1-2 napon keresztül is. Ekkor a fűszereket olajban vagy mustárban oldjuk fel, (ízlés szerint tehetünk hozzá plusz sót és borsot, ez opcionális) majd egyenletesen felvisszük a húsok felszínére vagy összekeverjük őket pácoló zacskóban.

Ez a mennyiség körülbelül: 3-4 kg húshoz elegendő.

HA “BBQ” SÜTÉSHEZ HASZNÁLJUK:

Itt nagyobb darab húsokkal dolgozunk. (Ilyen az egész, csont nélküli tarja, vagy egy konkrét oldalas tábla, egész pulykamell vagy marhaszegy tábla.) Ekkor pácolni nem kell a húsokat, hanem a sütés előtt visszük fel közvetlen a fűszerkeveréket. (Erre azért van szükség, mert hosszú időn keresztül sütünk és szükségünk van a hús víztartalmára.) A fűszert opcionálisan itt is sóval és bors hozzáadásával finom hangolhatjuk, ami viszont fontos, hogy hasonló mennyiségű barna cukorral vegyíthetjük. Mit is jelent ez? 250 gramm fűszerkeverékhez, adhatunk 250 gramm barna cukrot. Ez a BBQ sütés egyik technikája, hiszen a cukor közvetítő közegként szolgál nekünk. Hiszen az alacsony hőtartományban a hús szépen fokozatosan “nyílik ki” és engedi magába a fűszereket és ebben a barna cukor van segítségünkre. 

Ez a mennyiség körülbelül: 3 tábla oldalashoz, 2 x 2 kg csont nélküli tarjához elegendő.

Tanácsokért köszönet Nagy Bencének, Debreczn BBQ!

Ne maradj le!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy emailben értesülj a legújabb termékekről és legfrissebb akciókról!

hungarian-chili-farmer-hot-chili-box

Pin It on Pinterest

Share This