Macskapöcse | Paprika krém

790 Ft1 690 Ft

Válassz kiszerelést:
Kijelölés törlése

Magyar erős paprika krém sóval ízesítve. Ugye, hogy nem annyira bonyolult? Azért az arányokra érdemes odafigyelni, kár lenne elsózni az ételünket, miközben mi csak csípősen szerettük volna elfogyasztani. De hogy is készül mindez? A magyar erős paprikából, sóval csalogattuk elő a paprika ízeit, aromáit, hogy ezzel megszínesítsük a magyaros leveseinket, pörköltjeinket. Kiválóan helyt áll egy szendvicsen, akár zsíros kenyéren.

Erős!

 

 Mennyiség:   3/db   4/db+
 Kedvezményes ár:   5% kedvezmény  10% kedvezmény
Fizess bankkártyával!

Bankkártyás fizetés esetén olcsóbb kiszállítás!

Biztonságos fizetés

Az adatok teljes biztonságban vannak SSL kulcsunknak köszönhetően.

Házhozszállítás

Szállítási idő: 3-5 munkanap!

Tamás, Zita és 21 vásárló már rendelkezik ezzel a termékkel az elmúlt egy hétben.

Leírás

Hamisítatlan magyaros ízek üvegbe zárva!

Magyar erős paprika krém plusz só. Ugye, hogy nem annyira bonyolult? Azért az arányokra érdemes odafigyelni, kár lenne elsózni az ételünket, miközben mi csak csípősen szerettük volna elfogyasztani. De hogy is készül mindez? A magyar erős paprikából, sóval csalogattuk elő a paprika ízeit, aromáit, hogy ezzel megszínesítsük a magyaros leveseinket, pörköltjeinket. Kiválóan helyt áll egy szendvicsen, akár zsíros kenyéren. Kitartó odafigyeléssel észrevehető az üvegben kucorgó krémben Rákóczi Feri hamiskás mosolya! Ha valami miatt mégsem találod, vegyél még egyet vagy keresd fel a budapesti Korhely Faloda és Daloda éttermet. Aztán meg ne lepődj, hogy az asztalon ott biggyeszkedik a Macskapöcse paprika krém.

Erős!

Ha Macskapöcse, akkor Magyarország! De hogy lesz ebből paprika krém? Egy kis paprikatörténelem tőlünk, nektek. A paprikák magyar ősanyja Széchy Margit, Zrínyi Miklós nevelőanyjának díszkertjében töltötte napjait. 1570 táján, vagyis más országokhoz képest nagyon korán megérkezett hozzánk. Egyes források szerint délszláv-török közvetítéssel, mások szerint a portugálok hozták ide.

Ki tudja már, hogy volt, az a lényeg, hogy valahogy megérkezett és nagy sikert aratott, mint borspótló fűszer. Teljesen átformálta a hazai gasztronómiát! Gondoljunk csak bele, ha végig akarunk főzni egy magyaros szakácskönyvet, egy fél kilónyi piros port biztos elhasználunk hozzá.

Apropó, szakácskönyv. Az első paprikás recept 1771-ben jelent meg. Ja, és hogy ne maradjunk ki mi se a történelemből, állítólag Magyarországon használták a világon először a pirospaprikát más ízesítő hozzákeverése nélkül. A spanyolok, indiaiak mind keverik más fűszerekkel, úgy használják, de mi csak a tiszta anyagra esküszünk! A paprika krém olyan nekünk, mint Lady Gagának Bradley Cooper…

 

Tömeg 220 g
Összetevők:

Macskapöcse erős paprika, Só.

Tartósítószer:

Na-Benzoát

Kalóriatáblázat:

Tápérték 100g termékben.
Energia: 151g
Energia: 36g
Zsír: 0,4g
– amelyből telített zsírsav: 0g
Szénhidrát: 7,9g
– amelyből cukor: 0g
Fehérje: 1,6g
Só: 9,21g

Válassz kiszerelést:

,

Tárolás:

Bontatlanul száraz, hűvös helyen, felbontás után hűtve tárolandó!