Füstölt édes fűszerpaprika | Őrölt

#3 LEGKEDVELTEBB | Szárított, őrölt

690 Ft

Készleten

Name Range Discount
Mennyiségi kedvezmény 3 - 3 5 %
Mennyiségi kedvezmény 4 - 100 10 %

Háziasszonyok kedvence, férfi emberek g-pontja, a pörkölt nélkülözhetetlen összetevője…

A fűszerpaprikát a szüretet követően frissen beszuszakoljuk a füstölőbe. Meggyfa füsttel inzultáljuk egy teljes napig, majd szárítjuk és őröljük. Ajánljuk babos, káposztás ételekhez. Tejfölös levesekbe, pörköltekbe.

Nincs csípősség!

 

 Mennyiség:   3/db   4/db+
 Kedvezményes ár:   5% kedvezmény  10% kedvezmény
Fizess bankkártyával!

Bankkártyás fizetés esetén olcsóbb kiszállítás!

Biztonságos fizetés

Az adatok teljes biztonságban vannak SSL kulcsunknak köszönhetően.

Házhozszállítás

Szállítási idő: 3-5 munkanap!

András, Viktória és 4 vásárló már rendelkezik ezzel a termékkel az elmúlt egy hétben.

Leírás

Milyen ételekhez ajánlott a füstölt édes fűszerpaprika?

A füstölt édes fűszerpaprika minden olyan ételhez, melyben a paprika és a füstös ízvilág alapvetően is megtalálható. Ezeknek ízvilágát fokozza (bableves, gulyás, töltött káposzta, tejfölös krumplileves). A konyhában készített, füstölt paprikával ízesített pörköltek, sült húsok íze a szabadban bográcson főzött/grillezett ételek ízvilágát eredményezi. Javasolt még sült halakhoz (liszttel keverve). Pácokba, tükörtojásra, rántottára, padlizsánkrémbe, fasírtokba, fűszeres krumplira.

Tudtad?

1496. június 11. – Fontos dátum ez a paprikák életében, gondolom, meg is ünneplik a maguk csöndes módján. Ekkor vetett horgonyt Kolumbusz Kristóf két hajója Cádizban, miután visszatért két és háromnegyed évig tartó második amerikai útjáról. Az expedíció orvosa, Diego Alvarez Chanca ugyanis, amikor éppen nem a matrózok nyavalyáit kezelte, begyűjtötte és lerajzolta az indiánok által már réges-régen ismert, használt és termesztett paprika néhány példányát. Így került a paprika az óceán innenső felére, majd spanyol és portugál kereskedők által tovább Afrikába és Ázsiába.

Először dísznövénynek tartották, mert olyan kis csinos volt, a bogyójáról pedig azt híresztelték, hogy mérgező. Fűszernövényi karrierjét, mint oly sok díva, egy beugrásnak köszönheti. 1806 táján az akkor már francia császárrá koronázott Bonaparte Napóleon taktikai okokból kontinentális blokádot rendelt el, ellehetetlenítve többek között a bors Indiából Európába való szállítását is.

A paprika vette át a bors szerepét, és így lett az egyik legnépszerűbb fűszernövény. Hazánkban is hasonló utat járt végig.

A füstölt paprika eredetileg a spanyolok találmánya, mivel így szárították a paprikát az őrlés előtt. Ma már itthon is találkozhatunk vele, hiszen a hazai fűszerpaprika előállítók is felismerték a benne rejlő lehetőséget. 

Tömeg 50 g
Összetevők:

Édes fűszerpaprika meggyfán füstölve

Tartósítószer:

Termékünk nem tartalmaz tartósítószert!

Válassz kiszerelést:

Tárolás:

Nedvességtől mentes helyen, naptól védve tárolandó!