Ez a tarja steak recept egy könnyű tavaszi grillvacsorához készült el. Amiben kellemes ízek és a finom füstösség találkozik a saláta frissességével és a zöldségek roppanósságával. Kamadó kerámia sütőben, 220-250 celsius fokos rácshőmérsékleten, direkt és indirekt sütési zónát kialakítva. Plusz ízesítés képpen pedig almafa chipset szórtunk a parázsra. Mellé egy könnyed, száraz újbort társítottunk.

Tarja steak, grillzöldségekkel, mustáros dresszinggel
Hozzávalók:
  • 1 szelet (2 cm vastag) Sertés tarja (csont nélkül)
  • 1/2 db Cukkini
  • 3 db Bébi répa (trikolor)
  • 1 szál Újhagyma (zöldjével)
  • 1/2 tenyérnyi Bébi spenót
  • 1/2 db Citrom (kezeletlen)
  • 1-1 csipetnyi Só (parajdi)
  • 1-1 csipetnyi Bors (roppantott)
  • 1 dl Olívaolaj
  • 1 ek Mustár
  • 20-25 gramm Vaj (82%-os)
  • Igény esetén extra fűszerek

Elkészítés:

1. Gyújtsuk be a grillezőnket, vigyük fel a hőmérsékletet 220-250 celsius fokra!

2. Készítsük elő a húsokat: 2 cm-es tarja szeleteket vágjunk, amit hagyjunk szoba hőmérsékletűre melegedni!

3. Készítsük elő a köretet: 1 cm-es karikákra vágjuk fel a cukkinit, sózzuk be mindkét oldalát és hagyjuk állni picit, hogy kiengedje a felesleges vizet magából. Az újhagymát aprítsuk fel karikákra és egy tálban keverjük össze a bébispenóttal. Csináljunk egy mustáros dresszinget olívalolajból, citromléből, mustárból, ízlés szerint sóval és borssal, majd ezt keverjük össze a tálunkba eltett spenóttal és újhagymával.

4. Képezzünk egy direkt és egy indirekt zónát a sütőnkben. A letapadás elkerülése végett, kenjük be egy szalonnadarabbal a grillrácsokat.  A tarja szeleteket szórjuk meg sóval és borssal, mindkét oldalán, ezt követően helyezzük a direkt hőnk felé, ahol oldalanként süssük 2-2 percet, majd helyezzük át az indirekt zónára, ahol hagyjuk, míg eléri a 85-90 celsius fokos maghőt. Almafa chipset folyamatosan szórhatunk a parázsra, hogy ízesítsük a húsokat még ilyen formában is. Amikor elkészültek, vegyünk elő egy dobozt, amibe betesszük a húsokat pihenni és 1-1 darabka vajat tegyünk a tetejükre.

5. A cukkiniket és a bébi répákat tegyük fel a grillrácsra, mindkét oldalukat süssük addig, míg a rácsforma bele nem ég, de megőrzi a roppanósságát. Így esztétikailag és ízben is többet adunk a körethez.

6. Tálalás: helyezzük a cukkiniket egy virág formába a tányér közepére, tegyük rá a tarja szeletet. Halmozzuk ezekre a salátánkat, amit összeforgattunk a mustáros dresszinggel. Ezt követően rusztikusan dobáljuk a tetejére a répákat és végezetül a húsos pihentetős dobozból csepegtessük a halomra a vajat.

Nagyon egyszerű, de nagyszerű a fogás. Nincs hozzá kényelmetlen, nehéz köret. Tökéletes választás egy baráti összejövetelhez, ahol villantani is tudunk egy nagyot az ismerősök előtt!

Jó étvágyat kívánunk hozzá és kellemes beszélgetéseket!

Tarja steak, grillzöldségekkel, mustáros dresszing recept: Nagy Bence

Ropogós házi csirke nuggets recept

Ropogós házi csirke nuggets recept

Ugye te is megőrülsz az apró ropogós csirkefalatkákért? Itt egy gyors recept, ha átjönnek a haverok meccset nézni, vagy a csajok beszélgetni. És nem is kell elmenned a legközelebbi M*kibe, hogy hozzájuss ezekhez az aranybarna ropogós nuggetsekhez. Ha kész, dobd fel...

bővebben
Karácsonyi lilakáposzta lekvár recept

Karácsonyi lilakáposzta lekvár recept

Az ősz és a tél, az ünnepek sláger étele a dinsztelt káposzta. Márton napon liba és kacsa mellé isteni köret. Valahogy én is így voltam vele vasárnap, amikor kicsit tovább gondoltam ezt a receptet. Nagyon sokáig nem ettem meg, és az illatától is rosszul voltam egy...

bővebben
Füstös pikáns házi majonéz recept

Füstös pikáns házi majonéz recept

Házi majonéz recept? Naná! Szintén egy gyorsan és könnyen elkészíthető receptet hoztunk neked. Nyugi, nem igényel nagy konyhai tudást és tapsztalatatot. Kiskoromban apukám sokszor csinált majonézt, főleg ha halat sütött, vagy szilveszterkor a franciasalátához....

bővebben

Ne maradj le!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy emailben értesülj a legújabb termékekről és legfrissebb akciókról!

hungarian-chili-farmer-hot-chili-box

Pin It on Pinterest

Share This