Az ősz és a tél, az ünnepek sláger étele a dinsztelt káposzta. Márton napon liba és kacsa mellé isteni köret. Valahogy én is így voltam vele vasárnap, amikor kicsit tovább gondoltam ezt a receptet. Nagyon sokáig nem ettem meg, és az illatától is rosszul voltam egy rossz emlék miatt, de ezen a napon valami megváltozott. Talán a fahéj és az alma az, ami igazán felpörgette. Zöldség gyalu híján, nagy késsel felszeleteltem a káposztát. Minden is lila volt, de sebaj. Szóval káposzta vékonyra felaprítva. A lila hagyma jött, ezt is felaprítottam. Majd az almát is megpucoltam, és lereszeltem. Libazsíron megdinszteltem a hagymát, rádobtam az almát, és meglocsoltam almaecettel. Kicsit pirítottam, és rá dobtam a káposztát, felöntöttem almalével, szójával. Fedő alatt pároltam puhára. De nem dinsztelt káposztásan puhára, hanem krémessé. Amikor igazán krémes volt, ráöntöttem a mézet, és a fűszereket. Hagytam hogy kicsit karamellizálódjon és kész is volt. Mondanám, hogy nem lett finom, de hazudnék. Vasárnapi ebédünk legjobb része volt azt hiszem. Úgyhogy bátran próbáljátok ki ti is!

Hozzávalók a lilakáposzta lekvár recept elkészítéséhez:
  • 1 fej lilakáposzta
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 nagy alma meghámozva, lereszelve
  • 2 dl almalé
  • Só ízlés szerint
  • Bors ízlés szerint
  • Őrölt kömény ízlés szerint
  • Örölt fahéj 1 csipet
  • 4 evőkanál méz
  • 4 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál almaecet
  • Ha csípősen szeretnéd szórj rá egy kis Carolina Reaper őrleményt.

Lilakáposzta lekvár recept: Molnár Szandra Luca
További videók: Youtube

Texas Ranger BBQ csirkeszárny recept

Texas Ranger BBQ csirkeszárny recept

Ti küldtétek sorozat, első rész! Ha neked is vannak pikáns receptjeid, menő fotóid, amiket szívesen megosztanál több ezer kapszaicinfüggővel, akkor nosza! Várjuk saját kreálmányaitokat részletes recept leírással és elkészítéssel, képekkel! Dobd át az Instagram neved...

bővebben
Chilis avokádókrém recept | Farkas-Halázs Évi

Chilis avokádókrém recept | Farkas-Halázs Évi

Chilis avokádókrém? Persze. A mexikói konyha jellegzetes mártogatós étele a guacamole. Manapság már nagyon sokféleképpen variálható, rengeteg változata van, én most megmutatom azt, hogy mi hogy készítjük. Nagyon szeretjük reggelire pirítóssal, vagy nagyon népszerű...

bővebben
Tarja steak, mustáros dresszinggel | Grill percek

Tarja steak, mustáros dresszinggel | Grill percek

Ez a tarja steak recept egy könnyű tavaszi grillvacsorához készült el. Amiben kellemes ízek és a finom füstösség találkozik a saláta frissességével és a zöldségek roppanósságával. Kamadó kerámia sütőben, 220-250 celsius fokos rácshőmérsékleten, direkt és indirekt...

bővebben

Ne maradj le!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy emailben értesülj a legújabb termékekről és legfrissebb akciókról!

hungarian-chili-farmer-hot-chili-box

Pin It on Pinterest

Share This