KARÁCSONYI LILAKÁPOSZTA LEKVÁR RECEPT

lilakaposzta-recept

 HOZZÁVALÓK: 

  • 1 fej lilakáposzta
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 nagy alma meghámozva, lereszelve
  • 2 dl almalé
  • Só ízlés szerint
  • Bors ízlés szerint
  • Őrölt kömény ízlés szerint
  • Örölt fahéj 1 csipet
  • 4 evőkanál méz
  • 4 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál almaecet
  • Ha csípősen szeretnéd szórj rá egy kis Carolina Reaper őrleményt.

 leírás: 

Az ősz és a tél, az ünnepek sláger étele a dinsztelt káposzta. Márton napon liba és kacsa mellé isteni köret. Valahogy én is így voltam vele vasárnap, amikor kicsit tovább gondoltam ezt a receptet. Nagyon sokáig nem ettem meg, és az illatától is rosszul voltam egy rossz emlék miatt, de ezen a napon valami megváltozott. Talán a fahéj és az alma az, ami igazán felpörgette.

 Elkészítési mód: 

Zöldség gyalu híján, nagy késsel felszeleteltem a káposztát. Minden is lila volt, de sebaj. Szóval káposzta vékonyra felaprítva. A lila hagyma jött, ezt is felaprítottam. Majd az almát is megpucoltam, és lereszeltem. Libazsíron megdinszteltem a hagymát, rádobtam az almát, és meglocsoltam almaecettel. Kicsit pirítottam, és rá dobtam a káposztát, felöntöttem almalével, szójával. Fedő alatt pároltam puhára. De nem dinsztelt káposztásan puhára, hanem krémessé. Amikor igazán krémes volt, ráöntöttem a mézet, és a fűszereket. Hagytam hogy kicsit karamellizálódjon és kész is volt. Mondanám, hogy nem lett finom, de hazudnék. Vasárnapi ebédünk legjobb része volt azt hiszem. Úgyhogy bátran próbáljátok ki ti is!

karacsonyi-lilakaposzta-lekvar-recept
0
    0
    KOSARAD
    Üres a kosaradWebshop